Kirsebærcrumble – Twin Peaks har ikke været forgæves

“A damn good cherry pie” – udødeliggjort af agent Cooper i Twin Peaks, og det var således det allerførste jeg tænkte på, da jeg fornylig hørte soundtracket fra serien. Derefter kom først det underlige og underligt dragende univers, som David Lynch havde fået skabt. Så da jeg så danske kirsebær i butikken forleden, måtte jeg simpelthen lave noget ud af dem. Det blev til en kirsebærcrumble serveret med creme fraiche. Mums, lækkert.

Opskrift – kirsebærcrumble

Portionen her passer til et fad på 18 x 18 cm. Vi var faktisk kun to personer, nemlig en god veninde og undertegnede, så det her var jo vildt meget for meget… når man altså har en vis form for selvbeherskelse. Jeg vil sige, at det rækker fint til fire personer.

Tidsforbrug: 1/2 time i forberedelse plus 1/2 time i ovnen. Det smarte er, at du kan sagtens lave al forberedelsen i god tid, og så bare smække det sidste sammen og i ovnen med det på nul tid.

Ingredienser:

  • 350 g kirsebær
  • 2 spsk sukker
  • 100 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 60 g smør, iskoldt
  • 25 g mandler
  • Tilbehør: creme fraiche eller laber vaniljeis

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Hak mandlerne. Udsten kirsebærrene. Smuldr resten af ingredienserne sammen på nær mandlerne. Smæk kirsebærrene i et fad ca 18×18 cm og kom crumbledejen ovenpå – slut af med de hakkede mandler. Ind i den varme ovn i ca. 30 minutter. Hold øje – bliver den for mørk, så smid lidt stanniol over den sidste tid. Ud af ovn og server den varm/lun med creme fraiche eller en god vaniljeis.

Velbekomme!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*