Knækbrød i glutenfri version

De her glutenfri knækbrød er simpelthen hamrende sprøde. Så sprøde, at de skal lægges forsigtigt ned i kagedåsen – hvis de når så langt, for de smager også hamrende godt. Men så er det jo heldigt, at de tillige er lette at lave. Jeg går normalt ikke op i gluten eller ej, men de kan laves glutenfrit, hvis man vælger havregryn uden gluten.

Opskrift – glutenfri knækbrød

2 bageplader fulde.
Tilberedningstid: en times tid
Sværhedsgrad: meget let
Ingredienser:

  • 1 dl chiafrø
  • 2 dl vand
  • 4 1/2 dl blandede frø og kerner, fx græskarkerner, hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø
  • 4 spsk havregryn ( hvis du vælger glutenfri, er knækbrødet glutenfri)
  • Salt
  • 1/2 dl rapsolie eller olivenolie
  • Lidt kogende vand

Hæld chiafrøene i en skål og overhæld dem med vandet. Lad det trække et kvarter, så det bliver en tyk grød. Bland imens frø, kerner, havregryn og salt i en anden skål. Du kan også passende tage to bageplader frem og lægge bagepapir på dem. Tag et ekstra stykke bagepapir i samme størrelse fra.
Når chiafrøene har trukket, tænder du for ovnen på 160 grader varmluft.
Hæld først olien op til de tørre ingredienser og vend godt rundt, rør derefter chiafrøene i. Juster konsistensen med lidt kogende vand, det skal være en solid grød.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet. Hæld halvdelen af knækbrødsblandingen op på det, læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen ud i et tyndt lag. Op på bagepladen med det og tag det øverste stykke bagepapir af. Skær/marker dejen op i knækbrødsstykker af passende størrelse med bagsiden af en almindelig bordkniv. Gentag med den anden halvdel af dejen.

Bages i ovnen på 160 grader varmluft i ca. 25-35 minutter. Skal være fint gyldne. Køles af på en bagerist.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*