Græskarsuppe med sprødstegte gulerødder

Sådan en god varmende suppe kan man nok få brug for, når det for alvor begynder at ruske og blæse rundt om hjørnerne derude. Græskarsuppe fås i alverdens variationer, og jeg har da også nogle stykker af dem på bloggen, og her er så endnu en i blendet udgave.

Opskrift – græskarsuppe

To personer bliver let mæt heraf.
Tidsforbrug: 1/2 time
Sværhedsgrad: hvis du bare kan styre blenderen, går det ikke helt galt
Ingredienser:

  • 1/2 hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 2/3 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 gulerødder
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Serveres med godt, groft brød


Start med at ondulere græskarret – dvs fjern kernerne og skær skrællen af. Skær det i mindre stykker, ca 2 x 2 cm. Hak løg, hvidløg og chili fint. Sæt vand over til bouillon, hvis du bruger terninger (eller Herbamare). Varm lidt olivenolie i en gryde, svits løg, hvidløg og chili let. Tilsæt græskarternene og rør rundt. Hæld bouillon og fløde ved og varm det op, så det står og småsimrer i ca. 15 minutter, indtil græskarret er mørt.
Imens laver du lange strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller. Varm lidt olivenolie i en pande og svits gulerodsstrimlerne godt, de må gerne blive sprøde og på kanten af brændte i det. Giv dem et drys salt og lad dem afdryppe på køkkenrulle.

Når græskarternene er møre, blendes suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili. Serveres med gulerodsstrimlerne og godt brød.

One Comment

  1. Jeg er vild med hokkaido og hokkaido-suppe 🙂 Jeg har aldrig tænkt på sprødsteget gulerødder. Tak for inspirationen 🙂
    Besøg gerne min blog: http://www.annesondergaard.dk

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*