Sommeren igennem har jeg prøvet at lave is med ananas og kokos, sådan lidt a la pina colada. Sommeren er ikke rigtig slået igennem i Danmark i år, og i mit køkken er isen ligeledes ikke blevet helt, som jeg ville have den. Vejret kan man ikke gøre noget ved, men isen kan man da heldigvis selv påvirke. Så i stedet for at blande ananas, rom og kokos i selve isen, serverer jeg nu frisk ananas til en kokosis med rom.
Opskrift – kokosis med rom
4-6 portioner
Tidsforbrug: 40 minutter i forberedelse plus ventetid i fryseren (altså isen i fryseren, ikke dig selv).
Sværhedsgrad: altså nu hvor alle forsøgene er lavet, er den ret enkel. Tålmodighed er nøgleordet – du skal være villig til at vente på, at blandingen bliver cremet.
Ingredienser:
- 2 æggeblommer (brug æggehviderne til kokosmakroner)
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 1/2 dl piskefløde
- 2 1/2 dl mælk (jeg brugte minimælk, og det fungerer rigtig godt)
- 50 g kokosmel
- 2 spsk hvid rom
Pyntes med ananas, ristet kokosmel eller lidt småkagekrymmel
Lav en let og luftig æggesnaps ved at piske æggeblommerne længe og intensivt med sukkeret. Flæk vaniljestangen og læg den i en kasserolle sammen med fløde og mælk. Bring det i kog, og hæld den varme blanding i æggesnapsen i en tynd stråle, mens du pisker. Der må godt piskes til, så det blandes godt, men pas på det ikke sprøjter ud over det hele.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og kog den ved svag varme under konstant piskning med et piskeris, indtil den får en cremet konsistens. Tilsæt kokosmel og et skvæt hvid rom. Smag evt til med lidt ekstra rom. Hæld blandingen i en passende form og sæt den i fryseren. Rør i isen et par gange under indfrysningen, så mindskes risikoen for, at der dannes krystaller.
Serveres med tynde skiver ananas, ristet kokosmel og/eller lidt småkagekrymmel.