Vi har været til bryllup – skønt, fantastisk og bekræftende. Men appetitten er altså lidt begrænset sådan dagen derpå. Derfor blev aftensmaden en let salat med gedeost og kirsebær, der klæder hinanden.
Når sødmefulde kirsebær mødes med gedeostens skarphed, opstår der sød musik hos mine smagsløg. Sæsonen for danske kirsebær er ikke lang, så det er bare om at nyde dem i fulde drag, mens muligheden er der.
Opskrift – salat med gedeost og kirsebær
Frokostret til 2 personer – eller forret til fire.
Tidsforbrug: 1/2 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser:
- Blandede salater
- 1/2 – 1 rulle fast gedeost
- 2-3 skiver groft brød
- 20-25 kirsebær, halveret og udstenet
- 1 avocado
- Olivenolie
- Balsamicoeddike
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Udstik brødet, så du får 8 cirkler, der i omkreds svarer til en skive gedeost. Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Dryp dem med lidt olivenolie og sæt dem i ovnen ca. 10 minutter, så de bliver sprøde. Tag pladen ud og læg en skive gedeost ovenpå hver brødcirkel. Stil pladen tilbage i ovnen i ca. 5-8 minutter, indtil gedeosten er blevet blød og varm.
Imens skylles salaten og rives i passende stykker. Kirsebærrene halveres og udstenes, mens avocadoen skæres i skiver. Læg salaten i et fad, derefter avocadoskiverne og kirsebærrene.
Læg de færdige skiver brød med gedeost i en række midt på fadet og dryp med balsamicoeddike.
Det overskydende brød kan skæres i passende stykker og ristes på en pande i lidt olivenolie til brødcroutoner, som smager godt til et glas rødvin 😉
Pingback: Top 20 - Bloggernes bedste salater med gedeost - se listen her