Varm salat med et touch af sensommer

Hmmm, jeg har tænkt en del over, hvad jeg skulle kalde den her ret. Der er lidt salat over den, men samtidig er den varm, derfor varm salat. Den kom til verden, da jeg havde lidt småtravlt kombineret med et behov for simpel mad, sådan noget mad der ikke giver sig ud for at være en hel masse og da slet ikke noget andet, end det egentlig er. Mad hvor man kan se, hvad der er i, og hvor råvarerne sagtens kan tåle at stå alene, hvis det skal være. Og det skal det så næsten.

Opskrift – varm salat

2 personer bliver mætte.

Tidsforbrug: hvis du gør alt for at undgå stresspåvirkning, kan du bruge en halv time. Har du travlt og spænder løbeskoene på, så er du færdig inden for 15 minutter. I normalt tempo betyder det 20 minutter.

Sværhedsgrad: så længe du ikke skærer dig i fingrene, er det let.

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 1 bakke brune champignons
  • 1 squash
  • 1-2 håndfulde rucola
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 stykke parmesan
  • Timian
  • Salt, peber
  • Olivenolie

Kog æggene smilende eller hårdkogte alt efter temperament.

Pil og hak hvidløg og løg fint, skær champignons og squash i mindre stykker. Varm en pande op med lidt olivenolie, svits løgene og tilsæt derefter squash og champignons. Lad dem stege sammen 5-10 minutter. Krydres med timian, salt og peber. Lige inden servering tages panden af varmen, og rucola vendes i. Pyntes af med blåbær og revet parmesan – og de kogte æg i halve øverst. Serveres gerne med lidt godt brød til.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*