Lidt stædig har man vel lov til at være… I hvert fald har jeg haft en ide om at lave kokostuiles a la drømmekage, dvs. toppingen på drømmekage bare i sprød småkageform. Det har taget et par forsøg, men nu er den i skabet eller rettere i kagedåsen. Brun farin, smør og kokos er hovedingredienserne kombineret med en anelse rom og lidt salt for at give et twist.
Når jeg nu forfulgte idéen om kokostuiles, skyldtes det, at jeg rigtig gerne ville servere dem sammen med en ananasis, så der blev lidt caribisk bounty-land over det samlede indtryk. Sådan kan man gå med en drøm. Og drømme skal efter min mening om ikke for enhver pris, så i hvert fald et stykke af vejen forfølges. Og er det så realisable drømme som en kokostuile, så må man godt være lidt stædig og vedholdende.
Første forsøg var sådan set ok af en småkage at være. De var bare lidt blege og havde heller ikke den rigtige drømmekage-smag. Andet forsøg faldt langt heldigere ud, så her kommer opskriften på kokostuiles.
På billedet her er de brækket i mindre stykker og serveret til en jordbæris. Men helt ærligt, så kan man servere dem til rigtig mange, forskellige desserter. Eller man kan bare spise dem til en kop kaffe.
Detaljer
12-14 stk = 2 bageplader
20-25 minutter
5-8 minutter
Lette at lave, svære at holde nallerne fra
Ingredienser
50 g smør
125 g brun farin
1 spsk rom
1 æg
2 spsk mel
50 g mandler malet til groft mel
25 g kokosmel
1 knivspids fint salt
Sådan gør du
- Start med at tænde for ovnen på 175 grader varmluft. Gør et par bageplader klar med bagepapir. Mal mandlerne til groft mel og bland dem med mel og salt.
- Imens smeltes smør og brun farin sammen i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen og rør først æg og så rom i. Rør melblandingen i og slut af med kokosmel.
- Sættes på bageplader med to skeer og med god afstand imellem, for de flyder ret meget ud. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 5-8 minutter. Afkøles på bagerist og lægges i kagedåse.
Pingback: Caribien på en sommerdag: Issandwich med ananasis, kokos og rom – Sundt for to