Caribien på en sommerdag: Issandwich med ananasis, kokos og rom

Jeg havde jo den her drøm om at lave en is, der kunne bringe minder om Caribien til live. Det kan den her ananasis. Her har jeg kombineret den med kokostuiles til en issandwich, hvor isens sødme brydes af den anelse salt, der er i småkagen. Begge dele indeholder selvfølgelig rom, for det er jo Caribien… Alt i alt kan man kalde det for Caribien på en sommerdag i Danmark: Issandwich med ananasis, kokos og rom.

Opskriften på kokostuiles finder du her, husk at lave dem nogenlunde i samme størrelse, så de kan parres.

Isen laves ud fra min standardopskrift, som jeg sværger til. Den er let at lave og kræver ingen opmærksomhed, når først den er kommet i fryseren. Perfekt!

Det eneste, der er en lille smule tricky, er samlingen af kokostuiles og is. De to ting er ikke helt enkle at forene – for isen er fast og kokostuilesene er skrøbelige. Men ok, kagekrummer smager da også godt…

Caribien i dessertform

Både den skæggede og jeg har tabt vores hjerter til Caribien. Der er simpelthen et perfekt mix af klima, stemning og afslappethed. Øerne i Caribien er forskellige, og alligevel er der nogle ting, der går igen. For eksempel er der altid mulighed for at få gode desserter og drinks. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at når jeg går i gang med at lave issandwich med ananasis, kokos og rom, ville jeg kunne møde noget i samme stil på en caribisk ø.

Detaljer

Hvor mange?

6-8 issandwich

Arbejdstid?

1/2 time

Frysetid?

Mindst 4 timer

Hvor svært?

En af de lettere

Ingredienser

  • 400 g frisk ananas, netto – dvs. uden skræl og stok

  • 200 g rørsukker

  • 2 æg

  • 3 + 1 spsk sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1/4 l piskefløde

  • 2 spsk mørk rom

Sådan gør du

  • Start med at gøre fyldet klart: Skær ananaskødet frit og i mindre stykker, der skal være 400 g i alt. Ananaskødet hældes i en kasserolle sammen med rørsukkeret og småsimrer sammen, indtil sukkeret er helt opløst. Ananasblandingen skal derefter have en tur med stavblenderen, så det bliver til en grov mos, der må gerne stadig være lidt struktur i den. Køles helt af evt. i køleskab.
  • Så til isen: Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk endnu et minuts tid. Pisk derefter i en anden skål fløden til flødeskum. Slut med at piske æggeblommer med 3 spsk sukker og vaniljesukker, indtil æggesnapsen er hvid og luftig. Bland rom i og derefter ananasmosen. Smag til med evt. lidt mere rom. Vend derefter flødeskummet i med let hånd, og med endnu lettere hånd vendes de stiftpiskede æggehvider i, så luften bevares i isen. Hældes i passende beholder og fryses i mindst 4 timer.
  • Når du skal samle dine issandwich, tages isen op et kvarter før, så den lige bliver lidt blød. Form isen, så den passer til dine kokostuiles. Serveres straks.

One Comment

  1. Pingback: Kokostuiles – når stædighed vinder – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*