Krydderiflippet fortsætter: Småkager med citron og timian

Mit krydderiflip er ikke helt overstået, så der eksperimenteres fortsat med at bruge de traditionelle krydderier fra det salte køkken i kager. Denne gang i småkager med citron og timian.

Hvis man ikke er til det utraditionelle eller måske er mere til det lidt mere sikre, så kan man i stedet vælge at give en anden smagsgiver fx lakrids eller bare skrue op for citronen. Og det var faktisk også, hvad jeg gjorde – halvdelen fik smag af timian, den anden halvdel lakrids. Det er nemlig det smarte ved småkager, at en enkel grundopskrift kan blive til meget forskelligt alt afhængig af fyldet. Småkagerne her er megasprøde, og det bliver de ved med at være, når de opbevares i en lufttæt kagedåse. Altså indtil de bliver spist. På billedet nedenfor ser du både småkager med citron og timian og dem med lakrids. Ingen af dem har en gennemtrængende smag af smagsgiverne, og det er helt med vilje – man skal ikke blive væltet bagover af smagen, bare fornemme det anderledes.

Det her er løsningen, når gæsterne stort set banker på døren, og du ikke har en krumme i huset. Småkagerne tager nemlig ikke lang tid – og kaffebrygningen når du, mens småkagerne bages i ovnen.

Detaljer

Hvor mange?

35 stk = 2 bageplader

Arbejdstid?

30 minutter

Tid i ovnen?

15 minutter

Hvor svært?

Lige så lette, som de ser ud

Ingredienser

  • 125 g blødt smør

  • 125 g sukker

  • Revet skal og saft af 1/2 usprøjet citron

  • 1/2 tsk tørret timian

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 125 g hvedemel

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker sammen, tilsæt revet skal og saft af citronen. Bland hvedemel, timian og bagepulver og rør det i.
  • Med to skeer sætter du nu små toppe på bageplader med bagepapir. Ind i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne i kanten. Køles af på en bagerist, hvorefter de kommes i passende kagedåser.

No Comments

  1. Søren Brink

    Det smager også godt med rosmarin i stedet for timian
    Inge Brink
    Sendt fra min iPad
    > Den 4. nov. 2018 kl. 13.41 skrev Sundt for to : > > >

    • Det er helt rigtigt. Rosmarin er også velegnet i desserter. I det hele taget skal man ikke være bange for at blande det søde og det salte køkken.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*