rødmende salat

Dagens rødmende salat – fra strålende orange til dyb lilla

Hvis du (også) spiser med øjnene, er dagens rødmende salat noget for dig. At den så er både velsmagende og let lavet, er kun et plus. Der er et eller andet over farverig mad. Det kan godt være, at det ikke kan underbygges videnskabeligt. Det indrømmer jeg, men jeg bliver nu lidt glad, når jeg sidder med en skål farverig salat. Nogle gange kan det næsten være smukt og fint afstemt. Det er min opfattelse af dagens salat, som er i røde toner fra den røde grønkål over orange græskar til rosa laks.

Jeg tror ikke helt, at den skæggede tænker over det på samme måde, men han guffer dem i sig med stort velbehag. Kun har han et krav, nemlig at grønkål skal snittes fint, meget fint, så det er til både at tygge og fordøje. Og sådan er det da også mest velsmagende, sådan som det er tilfældet i dagens rødmende salat.

Hvis du er til flere farver, så prøv også en farverig salat med græskar og perlespelt. Vælger du mad i mange, forskellige farver, får du også en god variation i kosten. Det er i hvert fald let at vælge grøntsager og frugter i forskellige farver. Derfor er det oplagt at variere salaten – også med lunt, koldt, crispy eller bagt.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor svært?

Ret så let

Ingredienser

  • 1 1/2 dl sorte belugalinser danner den rolige bund

  • 4-5 stængler rød grønkål

  • 1/4 – 1/2 orange Hokkaido græskar

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 stk rosa varmrøget laks

  • 3-4 spsk hvid feta i tern til kontrast

  • 1/2 granatæble – med højrøde kerner

  • Salt, peber

  • Chiliflager

  • Olivenolie til at stege græskar i

  • Dressing
  • 1 tsk akaciehonning

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 3 spsk rapsolie

  • Salt, peber

  • Serveres med groft brød

Sådan gør du

  • Start med at fjerne stænglerne fra grønkålen og snit den ultrafint. Bland ingredienserne til dressingen sammen og massér den godt ind i grønkålen. Derefter sætter du de sorte belugalinser over i en kasserolle med vand og salt. Rækkefølgen med grønkål først og derefter linser kan virke ulogisk, men det handler kun om, at grønkål og dressing har godt af at trække i en halv times tid.
  • Derefter sætter du de sorte belugalinser over i en kasserolle med vand og salt. Rækkefølgen med grønkål først og derefter linser kan virke ulogisk, men det handler kun om, at grønkål og dressing har godt af at trække i en halv times tid.
  • Skær græskarret i smalle skiver, som halveres på tværs. Varm olivenolie op i en pande. Steg græskarstykkerne, indtil de er møre og lidt brændte i kanten. Krydres med salt, peber og chiliflager. Skær peberfrugt i mindre stykker og findel den varmrøgede laks. Befri kernerne fra granatæblet, evt. saft kan hældes over grønkålen.
  • Når linserne er færdigkogte, drænes de for overskydende vand og blandes med grønkålen. Ovenpå lægges peberfrugt, varmrøget laks i mindre stykker, feta i tern og til sidst granatæblekernerne.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*