Lækkert tilbehør med grønne snitbønner og misodressing

Jeg har her kombineret grønne snitbønner og misodressing til dejligt tilbehør. Det kan fx serveres til stegt eller bagt fisk.

“Hva’ er det nu det der miso er for noget?”, blev jeg spurgt… Miso er en japansk pasta, der består primært af sojabønner plus ris, byg eller andre kornsorter. Miso har en god umamismag, som supplerer godt ind i et vegetarisk køkken, hvor kødet jo ikke kan give den oplevelse. Her er miso brugt i en dressing, men kan også bruges til fx suppe.

Jeg er lidt glad for bønner, der ikke er overgjorte i tilberedningen, men stadig bevarer deres sprødhed.

Opskrift – tilbehør med grønne snitbønner og misodressing

Tilbehør til 2 personer
Tilberedningstid: 15 hurtige minutter plus evt. lidt tid til at trække i, gerne 10-15 minutter.
Ingredienser:

  • 125 g grønne snitbønner
  • 10-12 små cherrytomater 
  • 1/2 rødløg
  • Olivenolie

Dressing:

  • 1 spsk miso
  • Saft af 1/2 lime eller citron
  • 2 tsk honning
  • 1/2 dl rapsolie
  • Salt, peber

Varm en pande op med lidt olivenolie i. Rengør og skær snitbønnerne i skrå stykker, ca. 4 cm lange. Sauteres på panden i 3-4 minutter. 
Imens halveres cherrytomaterne, rødløget hakkes fint. Rør dressingen sammen ved først at blande miso med lime-/citronsaft samt honning. Pisk rapsolien lidt ad gangen, vurder selv, hvor meget dressingen kan klare, den skal helst blive lidt cremet i det. 
Hæld dressingen over snitbønner, tomater og løg og lad det trække. Gerne 10-15 minutter.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*