Medalje møder snitte 

Det her er lidt genialt. Medalje møder snitte – og sød musik opstår. Eller i hvert fald en skovbær-medalje… Dejen til hindbærsnitter ligner jo dejen til medaljer til forveksling (= den samme). Så hvorfor ikke udstikke fine medaljer og lægge dem sammen med marmelade? Man får ikke den bagte smag i marmeladen, men kan man leve med det, og det kan både jeg og den skæggede, så er der nærmest uendelig mange muligheder for at variere – og holdbarheden er øget, fordi man bare lægger dem samme, efterhånden som man får brug for/lyst til en medalje/snitte. Og så kan fyldet varieres… mums.

Opskrift – medalje møder snitte

20 sammenlagte medalje/snitter.
Tidsforbrug: Dejen skal køles af i køleskabet i en halv time. Bagetiden er 10-12 minutter. Arbejdstid sådan helt reelt 2 x 10 minutter. 
Ingredienser:

  • 70 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 150 g blødt smør
  • Lidt vand til at samle dejen med

Sammenlægges med 

  • Skovbærmarmelade 
  • Eller anden marmelade, flødeskum etc. Fantasien (og god smag) sætter grænsen.

Pyntes med glasur af flormelis og vand plus lidt krymmel. Hvis det skal være en medalje, skal der en dekorativ klat flødeskum på toppen i stedet.
Sørg for, at smørret er blødt. Dvs. tag det ud af køleskabet et kvarters tid, før du går i gang. 
I en skål hældes flormelis, vaniljesukker og hvedemel. Smuldr smørret i. Saml dejen med en anelse vand = max 1/2 dl. Dejen pakkes ind i husholdningsfolie og lægges i køleskabet en halv times tid – eller længere. 
Rul dejen ud på køkkenbordet i ca 2 mm tykkelse. Stik medaljer ud med fx et vinglas. Bages ved 180 grader i ca. 10-12 minutter. Køles af på bagerist. 
Opbevares indtil brug i en tætsluttende kagedåse.
Lægges sammen med fx skovbær-, hindbær- eller anden marmelade og få en snitte ud af det. Eller med flødeskum med friske, mosede bær til en medalje.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*