Det er ikke verdens bedste billede, men denne citronis med lemon curd og limoncello kandiderer til at være blandt de bedste i min verden…
Hvis du vil byde foråret velkommen, skal holde påskefrokost eller bare vil forkæle/forkæles, så er den her udgave med lemon curd og limoncello det, du skal servere. Weekendens gæster var i hvert fald begejstrede, og jeg var altså også godt tilfreds. Her serveret med en prikket citronkage – med blå birkes. Opskriften er min grundopskrift på is med flødefraiche, for den fungerer rigtig godt som base for smagsgivere. Kan du ikke skaffe flødefraiche, så brug i stedet piskefløde.
Opskrift – citronis med lemon curd og limoncello
Passer til 6 personer.
Tidsforbrug: 1/2 time plus 5 timers venten på, at fryseren gør sit arbejde.
Ingredienser:
- 2 æggehvider
- 2 æggeblommer
- 3 + 1 spsk sukker
- 0,3 l flødefraiche
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 spsk lemon curd
- 2 spsk limoncello
- 1 øko citron, skal og saft
Pisk æggehviderne helt stive i en skål. Tilsæt 1 spsk sukker og pisk kort igen.
I en anden skål piskes flødefraiche til blødt skum.
I en tredje skål piskes æggeblommer, 3 spsk sukker og vaniljesukker godt sammen, så det bliver helt lyst og skummende. Tilsæt lemon curd, limoncello og revet skal og saft af en fin øko citron. Blandes rundt med let hånd. Derefter vendes den piskede flødefraiche i med lige så let hånd, og endelig de stiftpiskede æggehvider. Hældes i passende beholdere og sættes i fryseren i mindst fem timer.
Jeg serverede den med citronkage – opskriften på kagen finder du her.
Pingback: Påskefrokost med et par alternative fiskeretter – Sundt for to