Pærekage a la Belle Hélène

Det var egentlig ment som et retorisk spørgsmål, da jeg mandag aften sagde: “Nå, skal jeg bage kage til afdelingen?”, men sådan tog den skæggede det ikke. Han mente, at jeg skulle slappe af med et par sider i Anna Karenina, men kager skal jo tilbringe en del tid i ovnen, og så er der masser af tid til at læse imens. Som sagt, så gjort. Gang i kagebageriet en mandag aften. Faktisk mest fordi jeg havde lidt dårlig samvittighed over, at jeg efterlod mine medarbejdere alene på skansen det meste af ugen, mens jeg føjtede omkring til møder og konference onsdag, torsdag og fredag. Og så havde jeg glemt at bestille forplejning til tirsdagens afdelingsmøde… der var faktisk masser af årsager til at bage en pærekage (og løber jeg tør for begrundelser, har jeg en medarbejder, der er helt eminent til at finde gode forklaringer på, hvorfor vi har behov for kage).

Pærekage

Jeg tror nok, der er kage til 8 personer. Men den får altså hurtigt ben at gå på, skal jeg hilse og sige. Den passer i en almindelig springform ca. 26 cm og kan nydes både lun og kold.
Tidsforbrug: 1 1/2 time inkl. 50 minutter i ovnen
Sværhedsgrad: sådan midt i, ikke egentlig vanskelig
Ingredienser:

  • 150 g smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 3 æg ikke af største art
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 2-3 pærer

Start allerførst med at tage smørret ud af køleskabet et kvarters tid, før du vil i gang med bagningen. Du kan evt. bruge tiden på at hakke chokoladen groft samt klargøre springformen med bagepapir i bunden og lidt smørelse på siderne.

Tænd så ovnen på 180 g varmluft. Hæld sukkeret i en skål, skær smørret i mindre stykker og hæld dem sammen med sukkeret. Pisk det sammen med en håndmixer. Tilsæt æggene et adgangen og rør godt imellem. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og vend det i dejen sammen med den grofthakkede chokolade. Hæld dejen i springformen.

Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver og læg dem ovenpå dejen. De synker lidt ned i dejen, eller dejen hæver op over dem, under bagningen. Smæk lækkerierne i ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med en gaffel, om kagen er gennembagt. Hvis der hænger dej ved gaflen, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Ellers er det bare at tage den ud og lade den afkøle.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*