Japanerne laver en lidt særegen pandekage kaldet okonomiyaki, som serveres med en spicy mayonnaise til. Og sådan en japansk pandekage er slet ikke så ringe, men når nu den skæggede for en kort bemærkning går uden om hurtige kulhydrater, så er hvedemel i pandekagen nok ikke så optimalt. Derfor freestylede jeg lidt og kom frem til en grøntsagsfyldt omelet med masser af gode, grove grøntsager i – serveret med en spicy chilidressing og salat.
Opskrift – freestylet grøntsagsfyldt omelet
Vi blev begge to mætte af portionen her.
Tidsforbrug: 1/2 time
Sværhedsgrad: det vanskelige er at få vendt omeletten, uden at den går i stykker. Ellers ret enkelt.
Ingredienser:
- 1/4 spidskål eller hvidkål (jeg brugte rødt spidskål)
- 2-3 gulerødder afhængig af størrelse
- 1 rød peberfrugt
- 1/2 løg
- 3 æg
- Lidt vand
- Salt, peber
- Olivenolie
Dressing:
- 3 spsk skyr eller tilsvarende
- 1 spsk sød chilisauce
- Chiliflager
- Salt, peber
Start med at klargøre grøntsagerne: skær spidskålen meget fint. Gulerødderne skrælles i strimler med en kartoffelskræller, og peberfrugten skæres i tynde strimler. Hak løget fint. Bland alle grøntsagerne i en skål. I en anden skål pisker du æg, lidt vand, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og vend dem godt rundt.
Varm en sliplet pande op til medium varme med lidt olivenolie. Hæld æggeblandingen på og lad den sætte sig godt. Når omeletten er bagt på den ene side efter 8-10 minutter, lader du den glide ud på en tallerken. Læg en anden tallerken over, vend rundt og lad omeletten derefter glide tilbage på panden. Steges yderligere i 5 minutter.
Imens blandes ingredienserne til dressingen sammen – og en evt. grøn salat gøres klar.
Pingback: Påskeæg i det salte køkken – Sundt for to