Pasta med laks og tigerrejer

Som tidligere omtalt har vi i den senere tid haft en del gæster, dvs. mange besøg med få gæster pr. gang, og det giver mulighed for både at lege – og så alligevel servere et hurtigt måltid på en almindelig, dødelig mandag aften. Og sådan en mandag aften var det i sidste uge. Vi havde besøg af en af god bekendt, der altid kvitterer invitationer med et “med glæde”. Jeg forsøger at leve op til forventningens glæde med et godt måltid, denne gang bestående af en mild græskarsuppe (de findes altså), hurtig pasta med laks og tigerrejer og til dessert rester fra dagen før, nemlig citrontærte med is.

Her gælder det pastaen, som var lynhurtig at tilberede, og det var faktisk en vigtig begrundelse for valget, for jeg ville gerne have tid til at tale med vores gæst. Jeg kan godt multitaske, men nogle gange og måske især en mandag aften er det nu meget rart at kunne læne sig tilbage og slappe af i godt selskab…

Opskrift – pasta med laks og tigerrejer

Passer til 3 personer.
Tilberedningstid: jeg underdriver ikke, når jeg siger max 15 minutter.
Sværhedsgrad: meget, meget let. Også kaldet her skal du virkelig dumme dig, hvis det skal gå galt.
Ingredienser:

  • 125 g tigerrejer, gerne ferske – ellers skal du lige huske at tage dem op af fryseren i god tid og lade dem tø op i køleskabet
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g fersk laks
  • 3-4 gulerødder
  • 150 g cherrytomater
  • 1 bundt persille
  • 1 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Bønnepasta – en passende mængde
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Sæt vand over til bønnepasta og kog den efter anvisningen på pakken.
Klargør grøntsagerne: hak hvidløget fint, skræl gulerødderne og skær lange stykker med en kartoffelskræller. Halvér cherrytomater. Og hak persillen groft.

Varm en pande op med olivenolie. Svits tigerrejer og hvidløg i et par minutter og hæld det over i en skål. Hold det varmt ved at dække det over. Skær skindet af laksen, skær den i mindre, mundrette stykker.

På samme pande svitses gulerødderne nogle minutter. Tilsæt cherrytomaterne og vend rundt. Hæld bouillon og madlavningsfløde på og lad det koge op. Vend pastaen i. Tilsæt laksen, og nu skal retten bare have lov til at stå i 3 minutter, mens laksen bliver tilberedt. Pynt med hakket persille og anret.

Serveres med salat og evt. lidt brød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*