Rabarberkage til fødselaren ( og ikke mindst hans kolleger)


Sådan et par basser røg i går med gemalen på arbejde. To stk rabarberkage med masser af nøddecrunch på toppen. Der blev heldigvis et lille stykke til overs, så overboerne blev budt på fødselsdagskage med rabarberkage, rabarberis og friske jordbær om aftenen.

Rabarberkage med nøddecrunch

Til sådan en krabat i en form på ca 25 x 25 cm skal der bruges en 1 1/2 times tid, heraf ca. 45-50 minutter i ovnen.

Nøddecrunch:

  • 125 g blandede nødder og mandler, her 50/50 af mandler og hasselnødder
  • 100 g brun farin
  • 100 g smør
  • 1/2 dl mælk
  • 2 1/2 spsk vaniljesukker

Dej:

  • 250 g rørsukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g rabarber
  • 2-3 spsk sukker

Start med at tilberede nøddecrunchen: hak nødder og mandler groft, gerne meget groft. Blandes med resten af ingredienserne i en kasserolle, der varmes op til kogepunktet. Lad det småkoge et par minutter og derefter køle af.

Tænd ovnen på 170 gr. varmluft.
Skær rabarberne i små stykker, ca 1 cm lange, og vend dem med 2-3 spsk sukker. Biks dejen sammen: rør rørsukkeret godt med æggene. Bland hvedemel og bagepulver og rør det hurtigt i dejen. Bland derefter rabarberne i.

Hæld dejen i en form, ca 25 x 25 cm, gerne beklædt med bagepapir. Hæld nøddecrunchen over og sæt kagen i ovnen ca. 45-50 minutter. Tjek med en nål eller gaffel, at kagen er gennembagt.
Serveres med rabarberis og friske, danske jordbær. Så er der dømt fødselsdag i maj.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*