Asparges og jordbær i salat – perfekt i juni


Noget af det bedste ved sommeren – asparges og jordbær – i en i øvrigt meget enkel salat, der er fin som tilbehør til fx laks og nye kartofler. Nogle gange behøver det nemlig ikke være så kompliceret for, at det smager godt. Det er denne salat et godt eksempel på. Her kombineres asparges og jordbær med letsaltede mandler og så en balsamicodressing på. Klar, parat, grill… Salaten er nemlig rigtig god til alt det, man griller, når det er sommer. Måske lige bortset fra de grillede pølser med sennep og ketchup – men hvad passer også til det.

Salat med asparges og jordbær

Tilberedningstid: 10 minutter
Passer som tilbehør til to personer.
Ingredienser:

  • En lille håndfuld mandler
  • 1-2 spsk vand
  • 1 spsk salt
  • Et par håndfulde babyspinat 
  • 1/2 salatløg
  • 7-8 asparges – afhængig af tykkelse
  • 100 g jordbær, danske, søde og røde
  • God balsamicoeddike

Varm en pande op og rist mandlerne let, tilføj salt og vand. Kog vandet af, og de salte mandler er klar.

Skyl spinaten og fordel den i et fad. Hak løget fint og læg det over spinaten. Skær aspargesene i små bidder og del jordbærrene i kvarte. Fordel begge dele over salaten sammen mandlerne. Dryp med balsamicoeddike og nyd smagen af sommer…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*