Rabarbertærte – til kontoret


Med sæsonens sidste rabarber leveret af en af medarbejderne og min arbejdsindsats blev der guffet rabarbertærte i dag på kontoret. Vi blev hurtigt enige om, at både rabarber og mandler er sunde sager, så tærten passede fint ind i firmaets sundhedspolitik 😉

Helt ærligt så består tærten af en møjdej med mazarinmasse fyldt med rabarber og mandler. Og der er brugt rigeligt af de gode sager.

Rabarbertærte med mazarin

Portionen passer til den fine hjerteform på billedet – eller enalmibdelig tærteform på ca. 20-22 cm i diameter. Eller i portioner vel til 6 stykker afhængigt af kageglæde. 
Tid: 1 1/2 time, heraf skal der arbejdes ca. halvdelen af tiden.
Ingredienser:
Mørdejen:

  • 150 g hvedemel 
  • 50 g flormelis
  • 75 g koldt smør 
  • Max 1/2 dl vand

Fyldet:

  • 150 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g rabarber
  • 3-4 spsk sukker
  • 50 g mandler

Mørdejen kan fint laves i god tid før servering, også dagen før – pakkes blot ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet indtil brug.

Til mørdejen blander du først mel og flormelis sammen. Tilsæt det kolde smør i små stykker og smuldr det godt. Saml det med en lillebitte smule vand. Hellere for lidt vand end for meget, vi taler om dråber, ikke hele eller halve deciliter. Pak dejen ind i film og læg den på køl indtil brug – eller rul den ud mellem to stykker bagepapir og for tærteformen med den. Uanset løsning skal dejen i køleskab i en times tid.

Når du er klar til at lave tærten, starter du med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.

Fyldet laves ved først at rengøre rabarberne og skære dem i små stykker på ca. 1 cm. Vendes med 3-4 spsk sukker. Hak mandlerne groft. Mazarinmassen laves ved at rive marcipanen groft og piske den sammen med sukker, smør og æg. Spred mazarinmassen ud over tærtedejen – sørg for at komme helt ud til kanterne. Hæld rabarber og mandler over. Ind i ovnen med kalorius i ca. 45 minutter – læg evt. et stykke stanniol over det sidste kvarter, så tærten ikke bliver for mørk.

Serveres med creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker.

Jeg nåede lige at få et enkelt billede …

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*