Hindbæris – smagen af sommer


Smagen af dansk sommer = hindbæris med fløde og hindbær…

Min vanlige grundopskrift på is fik en gang dansk sommer i form af hindbær. Og helt ærligt, den smager godt nok godt. Den kunne godt lande blandt mine personlige favoritter – også gemalens i øvrigt…

Opskrift – hindbæris

Passer til ca. 6-8 personer afhængig af isafhængighed
Tid: 1/2 time plus 5 timer i fryseren 
Ingredienser:

  • 250 g hindbær, gerne frosne 
  • 1/2 dl sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1/4 l piskefløde
  • Til servering: friske hindbær og evt. cookies

Giv hindbærrene og 1/2 dl sukker et kort opkog i en kasserolle ved medium varme. Afkøles.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk sukker til sidst og pisk et halvt minut yderligere. Pisk fløden stiv, men ikke til smør… Og slut af med at piske æggeblommer og 3 spsk sukker længe, længere end man tror, så det bliver en fin, lys æggesnaps.

Vend hindbærrene i æggesnapsen, vend derefter piskefløden i – og slut af med at vende de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i blandingen. Hældes i passende beholdere og sættes i fryseren. Man kan evt. vende lidt rundt i isen efter et par timer, så synker evt. hele hindbær ikke til bunds. 
Serveres med friske, danske hindbær og evt. en smuldret cookie. Mums, det er lækker dessert! 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*