Røget laks med æble-kapers dressing

Under min græsenkestand i denne uge havde jeg besøg af en god veninde til frokost. Her serverede jeg bl.a. røget laks med æble-kapers dressing, og øj, hvor det syrlige i dressingen klæder den røgede laks godt…
Man kan anrette den på mange måder fx som på billedet her på en bund af salat – eller på et stykke ristet rugbrød eller groft brød. Og den kan serveres som en del af en buffet eller frokostanretning – eller som en let forret.

Opskrift – røget laks med æble-kapers dressing

Jeg har tilpasset mængderne her, så de passer som forret til to personer.
Tidsforbrug: 10 minutter…
Ingredienser:

  • 100-125 g røget laks
  • 1/2 godt, dansk æble – gerne til den syrlige side
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk revet peberrod
  • 2 spsk kapers
  • 1 håndfuld persille
  • Salt, peber

Til anretning:

  • 1 hjertesalat

Riv hjertesalaten i mindre stykker og anret den på to tallerkener.
Bland dressingen: skær æblet i små, fine terninger, hak persillen og riv peberroden, hvis den er hel. Rør rapsolie og æblecidereddike sammen. Bland revet peberrod, kapers og finthakket persille i. Krydr med salt og peber.
Læg skiver af røget laks ovenpå salaten og hæld dressingen over. Sørg for at få fordelt æblestykker, peberrod og persille ud over. Server straks.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*