Salat med smag af sommer, hindbær og parmesan

Når nu sommeren insisterer på at holde sig væk, så må man skabe illusionen af sommervarme dage og lange aftener med grillen tændt på anden vis. Og det er den her salat eminent til. Det er ren sommer med hindbær og friske ærter – og så er den velegnet tilbehør til grill, uanset om der er kød eller fisk på risten.

Jeg er gået all in på hindbærrene, da de både er friske i salaten og i dressingen. Det sidste giver en god sødme til den syrlige olie-eddike dressing. Og så passer hindbær og parmesan på overraskende vis godt sammen.

På opfordring har jeg tilføjet en ny retningsanvisning på mine opskrifter, nemlig sværhedsgrad… måske bliver det ikke hver gang, vi får se, hvordan det virker.

Opskrift – sommerlig salat med hindbær og parmesan

Tilbehør til to personer.

Tidsforbrug: 15 minutter

Sværhedsgrad: piece of cake

Ingredienser:

  • 1 hjertesalat
  • 1/3 agurk
  • 1 håndfuld friskbælgede, danske ærter
  • 1/2 bakke hindbær, ca. 50-75 g
  • Revet parmesan
  • 2 skiver daggammelt, gerne halvtørt brød, der ellers ville blive smidt ud
  • Olivenolie

Hindbærdressing:

  • 1 spsk hindbæreddike
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2-3 hindbær
  • 3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Skyl, tør og del hjertesalaten i mindre stykker. Læg dem i en skål. Skær brødet i mindre tern og steg dem i olivenolie på en varm pande. Giv dem et vrid salt og lad de færdige brødcroutoner dryppe af på køkkenrulle.

Halver agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i skiver. Læg dem ovenpå salaten sammen med ærterne.

Rør dressingen sammen ved først at røre hindbæreddike og honning sammen. Mos hindbærrene ud i det. Giv et par vrid salt og peber og rør derefter rapsolien i ad et par gange.

Ved servering blandes dressingen i salaten, hindbærrene lægges øverst sammen med brødcroutoner og revet parmesan – jeg har lavet strimlerne med en kartoffelskræller.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*