Små næsten sunde fastelavnsboller med cremefyld

Vi er endnu midt i januar, men snart banker februar på – og dermed er det tid for fastelavn med udklædning, fastelavnsris og fastelavnsboller. Jeg holder mig til det sidste og har forsøgt mig med nogle næsten sunde fastelavnsboller med groft mel og kun ganske lidt sukker. Oveni har jeg lavet dem nuser-små, nærmest som et par gode store mundfulde hver. Dvs. sådan cirka halv størrelse af normale, men smagen er jo den samme… Til gengæld er cremefyldet helt standard, men dog med minimælk.
Jeg har fyldt dem med creme, men har du fx en rest marcipan eller lidt god marmelade, måske med hindbær, så er det også fint og dejligt fyld.


Opskrift – næsten sunde fastelavnsboller

Af denne portion bliver der 16 små fastelavnsboller.
Tilberedningstid: I reel arbejdstid max 20 minutter. Derudover en time til hævning og 10 minutter i ovnen. Dvs på 1 1/2 time er der små lækkerbiskner.
Ingredienser:

  • 1 dl lun minimælk
  • 30 g gær
  • 3 spsk. lyst rørsukker
  • 1 æg
  • 1 spsk rapsolie eller lignende
  • 250 gram mel – ligeligt fordelt mellem groft speltmel og hvedemel
  • En kop afkølet stærk espresso

Creme:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk lyst rørsukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
  • 2 dl minimælk

Pynt: 50 g smeltet, mørk chokolade – eller lidt flormelis
Start med cremefyldet. Bland alle ingredienser i en lille kasserolle og varm det langsomt op under heftig piskning. Når cremen begynder at koge og tykne, tages den af varmen og afventer.

Derefter er det i gang med selve dejen: Lun mælken og rør gæren i. Rør sukker, æg og rapsolie i. Tilsæt derefter først speltmel og til sidst hvedemel. Ælt dejen blank og lækker.

Rul dejen ud på et melpudret bord. Del dejen i 16 kvadrater. Fordel fyldet på hvert stykke. Fold dem fint sammen hver især som små pakker. Lægges på en bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad.

Dækkes over med et rent viskestykke og stilles til hævning i en time. Pensles med kold espresso og placeres i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Pyntes med smeltet chokolade eller flormelis.

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*