Nu tjente jeg ikke ligefrem points, da vi var løbet tør for småkager i starten af ugen. Indrømmet, det var da egentlig også en dødgod undskyldning for at slappe af med lidt kagebagning. Så derfor kom der gang i at røre en hurtig småkagedej sammen. Så der igen var småkager til den hurtige lækkersult.
Småkagerne her er med kakao, kokos, chokolade og ikke mindst satsuma eller mandarin. Der var nemlig satsumaer, der nærmest er en grøn mandarin, i Pionerkassen fra Aarstiderne. De smager fortrinligt, smelter næsten og er stort set uden syre. Hvis du kan finde dem, så prøv dem – eller anvend bare helt almindelige mandariner.
Småkagerne smager godt og enkelt og vil med garanti ligge godt i mange barnemaver… og apropos barnemave så er de her småkager oplagte at lave sammen med børn. De udmærker sig nemlig ved at være børnevenlige i smagen og samtidig hurtige og lette at lave.
Et helt andet bud på småkager til den hurtige lækkersult (men dog ikke helt så hurtige som de her) er småkager med hvid chokolade, lime og lakrids. Du kan også bare søge helt enkelt på småkager på siden her, så finder du et stort udvalg af forskellige typer. For som sagt: vi løber normalt aldrig tør for småkager. I hvert fald ikke når der er håndværkere i farvandet.
Detaljer
40 stk eller 2 bageplader
30 minutter
15-18 minutter
Meget lette, meget børnevenlige
Ingredienser
135 g smør
100 g sukker
1 æg
3 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
140 g hvedemel
3 spsk kakao
50 g kokosmel
25 g hakket, mørk chokolade
Revet skal og saft af 1 satsuma – eller 1 mandarin
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet, så det kan bliver lidt blødt. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Pisk smørret sammen med sukker. Tilsæt et æg. Bland vaniljesukker, bagepulver, kakao og kokosmel med mel. Rør alle de tørre ingredienser i dejen. Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
- Dejen sættes i små klatter på 2 bageplader med bagepapir. De flyder ikke meget ud, så der skal ikke beregnes meget ekstra plads.
- Bages ved 160 grader varmluft i ca. 15-18 minutter og afkøles på en bagerist. Skulle de ikke blive helt sprøde, kan de evt. få et par ekstra minutter i ovnen senere – også hvis de skulle blive bløde i kagedåsen, som de bør opbevares i.