Kartoffel-porre suppe

Weekendmenuen er klar til et par stadig forkølede

Vi er nu snart igennem den første efterårsmåned, og man begynder rigtig at kunne mærke det. Det er køligt, blæsende og mere regnfuldt, men det giver bare mulighed for at krybe indenfor, finde en god plads i sofaen med en god bog og en kop varm te. Og det med god samvittighed, for man kan jo ikke sidde udenfor længere. Lige nu er både den skæggede og jeg ramt af forkølelse, så det er endnu en grund til at rykke ind og finde opskrifter på varmende retter frem. Weekendmenuen skal derfor stå på suppe, steg og is. Sådan næsten i hvert fald.

Suppe med porre og kartofler

Når man er øm i halsen, er det rart med noget varmt, der samtidig er let at spise. Det er denne her porre-kartoffelsuppe. Og som jeg konstaterede, da jeg lagde opskriften på bloggen i sin tid, er porre-kartoffelsuppe ikke så kedeligt, som det lyder.

Lammemørbrad med druer og rodfrugtmos

Steg – eller det der ligner – lammemørbrad med mos af rodfrugter

En af de få retter, jeg laver med kød, er denne lammemørbrad. Den står ofte på menuen, når vi har gæster, fordi den er meget let og hurtig – og falder i de flestes smag.

Regnbueis i voksen udgave

Is a la regnbue

Jeg har is i fryseren, og det er faktisk ikke så ringe, når man er forkølet. Det gør nemlig godt ned gennem den ømme hals. Regnbueis lyder måske lidt barnligt, men i denne version er det absolut en is også for voksne, så den kommer også på weekendmenuen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*