Snasket rabarberkage

Lettere snasket rabarberkage - serveres med is eller creme fraiche
Lettere snasket rabarberkage – serveres med is eller creme fraiche

Mens resten af familien er taget i sommerhus, bliver jeg herhjemme lidt endnu for at afslutte en lille opgave på jobbet. Men når jeg støder til de andre, bliver det med en rabarberkage som denne her i bagagen. Og ikke en hvilken som helst kage. Næh, det er en lettere snasket rabarberkage med masser af rabarber, nødder og ja, snask… Jeg ved ikke helt, hvor jeg har opskriften fra, sikkert et dameblad, men god det er den. Prøv at servere den med is eller creme fraiche.

Opskrift på snasket rabarberkage

Tilberedningstid: 1 times tid, heraf ca. 40 minutters bagetid.

Ingredienser

Nødde-snask:

  • 75 gr brun farin
  • 75 gr smør
  • 100 gr blandede nødder, jeg bruger altid mandler plus hvad der ellers er
  • 3 spsk mælk

Dej

  • 4-5 stængler rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 3 æg
  • 190 gr sukker, gerne rørsukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • 190 gr hvedemel

Start med at tænde ovnen på 170 grader.

Tilbered derefter nøddesnasket: alle ingredienser skal bare blandes sammen og varmes op til kogepunktet. Køler af.

Rens rabarberne og skær dem i små stykker, ca. 1-2 cm, der vendes med sukker.

Rør æggene godt med rørsukkeret, til det er helt lyst. Tilsæt mel og bagepulver og rør rundt. Tilsæt derefter rabarberstykkerne.

Dejen ryger i en smurt springform, og nøddesnasket hældes over. Ind i ovnen ca. 40 minutter.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*