Udkogt blomkål – så bliver det næsten ikke værre… jeg kan ikke fordrage det. Men rå blomkål er noget helt andet. Det er der til gengæld mange, der ikke bryder sig om. Men denne her taboulleh er perfekt til at få flere grøntsager i de fleste, også blomkål. Det er vist ikke helt korrekt at bruge couscous, som jeg gjorde her, men det er hurtigt og enkelt, og så kan retten varieres alt efter, hvad grøntsagsskuffen indeholder.
Normalt anvender man bulgur til taboulleh, men jeg prøvede med couscous i stedet for. Det fungerede faktisk ret fint. Har du persille, passer det rigtig godt i salaten. Man kan lave retten på 15 minutter, men har man mere tid, så lad den trække i dressingen en halv times tid. Det gør den bestemt ikke dårligere.
Opskrift – taboulleh
Portionen passer som tilbehør til 2-3 stykker.
Tilberedningstid: Årh, sådan cirka 15 minutter.
Ingredienser:
- 1 dl couscous
- 2 dl kogende vand
- 1 tsk salt
- 1/2 blomkål
- 1/4 agurk
- 1/2 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 håndfuld solsikkekerner
Dressing:
- 1-2 spsk hvidvinseddike
- 2-3 spsk rapsolie
- Salt, peber
- Chiliflager
Hæld couscous op i en skål sammen med saltet og hæld det kogende vand over. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad det trække i ca. 10 minutter. Imens hakkes blomkålen fint, agurk og peberfrugt skæres i tern, og rødløget hakkes fint.
Rist solsikkekernerne på en tør pande.
Dressingen blandes.
Når couscoussen har trukket, løsnes den med en ske eller gaffel, og dressingen hældes over og blandes rundt. Så tilsættes grøntsagerne, og der er serveret.