Taboulleh – når man ikke kan li’ blomkål…

Udkogt blomkål – så bliver det næsten ikke værre… jeg kan ikke fordrage det. Men rå blomkål er noget helt andet. Det er der til gengæld mange, der ikke bryder sig om. Men denne her taboulleh er perfekt til at få flere grøntsager i de fleste, også blomkål. Det er vist ikke helt korrekt at bruge couscous, som jeg gjorde her, men det er hurtigt og enkelt, og så kan retten varieres alt efter, hvad grøntsagsskuffen indeholder.


Normalt anvender man bulgur til taboulleh, men jeg prøvede med couscous i stedet for. Det fungerede faktisk ret fint. Har du persille, passer det rigtig godt i salaten. Man kan lave retten på 15 minutter, men har man mere tid, så lad den trække i dressingen en halv times tid. Det gør den bestemt ikke dårligere.

Opskrift – taboulleh

Portionen passer som tilbehør til 2-3 stykker

Tilberedningstid: Årh, sådan cirka 15 minutter.

Ingredienser:

  • 1 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 1 tsk salt
  • 1/2 blomkål
  • 1/4 agurk
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld solsikkekerner

Dressing:

  • 1-2 spsk hvidvinseddike
  • 2-3 spsk rapsolie
  • Salt, peber
  • Chiliflager

Hæld couscous op i en skål sammen med saltet og hæld det kogende vand over. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad det trække i ca. 10 minutter. Imens hakkes blomkålen fint, agurk og peberfrugt skæres i tern, og rødløget hakkes fint. 

Rist solsikkekernerne på en tør pande.

Dressingen blandes.

Når couscoussen har trukket, løsnes den med en ske eller gaffel, og dressingen hældes over og blandes rundt. Så tilsættes grøntsagerne, og der er serveret.

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*