Vanilje-rosmarin is perfekt til æbletærte

Til min dekonstruerede æble-blomme tærte serverede jeg en vanilje-rosmarin is. Det lyder virkelig underligt, og jeg tænker, at jeg måske har set lidt for meget Bagedyst, hvor brugen af mærkelige ingredienser ofte overrasker dommerne positivt. Men rosmarin passer bare utrolig godt til æbler og giver et fint modspil til sødmen i vaniljen.
Der var en rest af den dekonstruerede tærte tilbage, som jeg så anrettede på ny måde med fokus på isen. Æble-blommeblandingen blev lunet i ovnen og anrettet med lidt bagt mørdej knust ovenover og så toppet med is. Se, det er ren lykke for den skæggede på en halvkølig efterårsdag.

Opskrift – vanilje-rosmarin is

Burde række til 6-8 personer som del af dessertanretning.
Tidsforbrug: 1/2 times arbejde, mindst fire timers ventetid.
Sværhedsgrad: bare du har kørekort til en håndmixer…
Ingredienser:

  • 2 æg, delt i æggeblomme og æggehvide, evt. pasteuriserede
  • 3 + 1 spsk sukker
  • 1/4 dl piskefløde
  • Kornene af 1 vaniljestang
  • 3 spsk Licor 43 eller tilsvarende vaniljelikør
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • Evt 50 g hakket, hvid chokolade

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt derefter 1 spsk sukker og pisk endnu et minuts tid. I en anden skål piskes fløden til stift, men ikke total smøragtig, flødeskum. Tag skål nummer tre og pisk de to æggeblommer, 3 spsk sukker og kornene fra vaniljestangen længe og med ihærdighed, indtil du har den mest fine, hvide og skummende æggesnaps. Bland Licor 43 i æggesnapsen sammen med rosmarin og evt. hakket, hvid chokolade. Smag til og husk, smagen bliver mindre markant, når flødeskum og æggehvider kommes i. Bland flødeskummet i – tag først et par skefulde og rør dem i, resten af flødeskummet vendes roligt i, så luften bevares. Slut af med at vende de stiftpiskede æggehvider i med lige så let hånd. Hældes i en beholder og fryses i mindst 4 timer.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*