the harrbourgirl morgenmad beskåret

Vis mig din morgenmad – med havnepigens favorit

I de kommende uger vil I møde fire bloggere, der alle spiser morgenmad. Og alle har de en holdning til, hvad der skal danne grundlaget i maven for dagen. I dag skal vi møde Louise fra The Harbour Girl, som ligesom jeg er en del af bloggernetværket Bloggers By Heart. Og så har vi faktisk gået på samme gymnasium – på samme tid, men uden at kende hinanden. Louise fortæller her om sit forhold til morgenmad – og deler sin pt all time favorit morgenmad. Her kommer Louises indlæg:

Susanne har spurgt mig om jeg vil gæsteblogge her på hendes blog sundtforto.dk og vise min morgenmad frem. Det vil jeg rigtig gerne – for en god start på dagen er for mig alfa og omega for at resten af min dag bliver god. 

Jeg hedder Louise, er 54 år og bor sammen med min kæreste Mads på Odense havn. På min blog www.theharbourgirl.dk* viser jeg dig hverdagsglimt & bølgeskvulp fra mit liv. Og du får masser af inspiration til hvordan du kan kombinere en sund og aktiv livsstil med livsnyderi. 

God start på dagen 

For mig er det som sagt vigtigt at få en god start på dagen. Min erfaring er, at når jeg får en god start på dagen, så har den gode start det med at præge resten af min dag.  

Derudover er jeg som regel skrupsulten om morgenen. Og så ville det i øvrigt nok være ret træls for f.eks. mine kolleger, hvis ikke jeg havde spist morgenmad inden jeg mødte ind på arbejde 😉 

Så jeg spiser morgenmad hver dag; som i hver eneste dag. For mig er det vigtigt, at min morgenmad dels mætter og dels er sund. Det giver mig nemlig energi og overskud til at klare min dag.  

Jeg veksler gerne mellem 4-5 forskellige morgenmadstyper, da jeg godt blive træt af en morgenmadstype efter en periode.  

Som følge deraf er jeg altid på udkig efter inspiration til nye typer af morgenmad. Røde bær (på nær granatæblekerner) er jeg ikke til, men ellers er jeg forholdsvis alt spisende om morgenen. 

Forskel på hverdage og weekender 

I hverdagene er det end videre vigtigt for mig, at min morgenmad er nem at gå til og ikke kræver så meget forberedelse. I weekender og ferier, hvor vi ikke skal ud ad døren, er der mere tid til at kræse lidt for detaljerne. 

Til hverdage veksler jeg typisk mellem 

 •   kogt æg med rugbrød 
 •   1 banan og 1 stykke rugbrød 
 •   knækbrød med ost eller veggiepålæg 
 •   banan/pære yoghurt 
 •   ristet rugbrød med avocado 

I weekenderne laver vi ofte scrambled eggs; ofte med lidt grønsager til. Enten en rest grøntsager vi har tilovers fra dagen før, eller også ryger der lidt frosne bønner og ærter på panden, inden vi laver vores scrambled eggs. Og en sjælden gang i mellem er det med bacon 😊 

Vi laver også jævnligt en portion bananpandekager. De kræver dog lidt mere forberedelse. Men så laver vi ofte en portion, så vi har til 3-5 dage. De smager himmelsk med enten honning eller græsk yoghurt/skyr og lidt friske blåbær eller granatæblekerner. Og bananpandekager kan også sagtens spises som en sund snack ’on the rocks’ i løbet af dagen. 

Du kan se opskrifter på de morgenmadstyper, jeg nævner ovre på min blog under kategorien ’Opskrifter fra havnekøkkenet’. 

Mit bud på en nem, lækker og sund morgenmad: 

Min all time morgenmadsfavorit på hverdage er (i øjeblikket) er ristet rugbrød med avocado og små tomater. 

Det er superlet at lave, 5-6 minutter og så er det hele klar. Og så er det en morgenmad, som jeg både bliver mæt af og som giver mig energi. 

Sådan gør du: 

 • Rist rugbrødet på en brødrister (det tager typisk lidt længere tid at riste end f.eks. franskbrød) 
 • Fjern skrællen på avocadoen og skær den i skiver  
 • Anret avocadoskiverne på det ristede rugbrød og drys lidt salt og peber på 
 • Top med nogle små tomater – velbekomme! 
 • Har du tid kan du lave scramled eggs af 1 æg og komme ovenpå avocadoskiverne foruden tomatskiverne. Så mætter det lidt ekstra. 

Jeg starter i øvrigt gerne dagen med et glas vand med citronsaft, som gør godt for bl.a. lever og nyrer. Og sammen med min morgenmad får jeg altid en lille ’snaps’ i form af et hjemmelavet ingefærshot.  

På min blog deler jeg et par af mine opskrifter på ingefær shots. Grundingredienserne er ingefær og citron og så kan du variere med æble, gurkemeje, lime, appelsin eller hvad du nu har lyst til. Du kan se min favoritopskrift på ingefærshot her

Tak til Susanne for at tage initiativ til og invitere mig med til hendes ’vis mig din morgenmad’ gæsteblogger serien af indlæg. 

The harbourgirl morgenmad

Tak for favorit morgenmad!

Tak til Louise aka The Harbourgirl for at dele tanker om og opskrift på morgenmad. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal teste hendes pt favorit morgenmad, nemlig en avocadomad – og ikke mindst ingefærshotten med æble, det lyder rigtig lækkert.

Kommentarer

 1. Allerførst tak for en dejlig blog.

  Dejligt med et indblik og inspiration til morgenmad – jeg deler Louises begejstring for avocado på ristet rugbrød. Mums det smager skønt.

  Rigtig god sommer
  🙂 Vibbe

  • Susanne

   Hej Vibbe, mange tak for de pæne ord. Avocado på rugbrød er bare en vinder – hver gang! Vil man prøve en variant, som også giver pote på proteinkontoen, er det lækkert med et smilende æg ovenpå.

   Også god sommer til dig!
   Kh Susanne

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*