12. december: sødt og sprødt til jul – klassiske pebermyntepastiller

De klassiske pebermyntepastiller er oplagte at lave sammen med børn. De er pærenemme, næsten for nemme, og så passer den søde smag godt til mange børns smagsløg – og voksnes med for den sags skyld. Jeg tror ikke, at jeg har lavet dem, siden jeg selv var barn, så det var også en tur ned af Memory Lane for mig.
Man kan vælge at pynte med chokoladeknapper eller som her smelte lidt mørk chokolade og dekorere dem i fint, tilfældigt mønster.
Afhængig af størrelse selvfølgelig, men plus/minus ca. 30 pebermyntepastiller – lige til at spise.
Tidsforbrug: i alt max 1/2 time
Sværhedsgrad: alle kan hitte ud af det her – og en eminent løsning, hvis du skal have børn med til julekonfekt-fremstilling.
Ingredienser:

  • 1 æggehvide
  • 250 g flormelis
  • 5-6 dråber pebermynte
  • 50 g mørk chokolade

Pisk æggehviden, så den bliver skummende og hvid, men ikke til marengs. Rør flormelis i og ælt det sammen til en dej. Tilsæt pebermyntedråber – start blidt og tilsæt evt. lidt mere, hvis du ønsker en stærkere smag.
Rulles til små kugler, der får et tryk seksten og sættes på et fad med bagepapir. Overnatter i køleskabet i mindst tre timer. Smelt chokoladen over vandbad og kom den i en sprøjteposen. Dekorer pebermyntepastillerne med chokoladen i et enkelt mønster. Kan som nævnt også pyntes med chokoladeknapper i stedet for. Klar til fortæring for store og små, og opbevares ellers i køleskabet.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*