Rejecocktail anno 2018 fra 1980erne

Rejecocktail a la strimlet iceberg, evt kinakål, et par tomatbåde, nogle rejer og så ikke mindst thousand island dressing. Så er vi tilbage i 1980’erne. Her udgav Mejeriforeningen de berømte Karolines Køkken 1-8 (tror jeg nok, der var i hvert fald mange af dem). Hver gang der udkom en ny bog, der blev husstandsomdelt i det ganske land, var der i månederne efter garanti for, at man blev præsenteret for mindst en af retterne derfra, når man var på besøg. Uanset om det var hos svigerforældrene eller til fødselsdag med vennerne (således sagt uden helt at afsløre min alder…). Rejecocktail anno 2018 er noget helt andet og så alligevel lidt det samme.

Selv om rejecocktailen nok har fået et (måske berettiget) blakket ry (meget kan skjules med thousand island dressing), så lever den i bedste velgående derude på restauranter og hoteller. Nok ikke på de fashionable eller trendsættende restauranter, men måske især på de mere enkle kroer, hvor mantraet er veltillavet mad i rigelige mængder. Her optræder rejecocktailen blandt andet i selskab med lakseroulade og tunfiskemousse. Det er der bestemt ikke noget galt i. Den skæggede tilbringer grundet arbejdet pt en hel del tid på sådanne kroer. Herfra beretter han med glæde om tarteletter, wienerschnitzler og peberbøffer på størrelse med en tallerken. Rejecocktail har han vist endnu ikke prøvet, men det er nok bare et spørgsmål om tid…

Cocktail med rejer i 2018

Herhjemme skriver vi 2018, og da jeg tænkte, at jeg ville give mig i kast med en rejecocktail, valgte jeg derfor samtidig at opdatere den til en mere nutidig version. Derfor er thousand island erstattet af en chili-tomat dressing, og det grønne har fået et twist. Begge dele er med til at skabe en rejecocktail anno 2018, men med klare linjer tilbage til 80’erne. Om den skæggede kunne lide opdateringen? Jo, så absolut – at dømme efter det tilfredse smil.

Og i øvrigt apropos 1980’er mad – tjek lige de her tarteletter med asparges og rejer.

Detaljer

Hvor mange?

Forret til 3-4 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor svært?

Kan man slet ikke tale om…

Ingredienser

  • 170 g rejer

  • 1/2 mango

  • 1 hjertesalat fint strimlet

  • 1/2 agurk i bittesmå tern

  • 1 avocado

  • 1/2 citron

  • Salt, peber

  • Dressing
  • 3 spsk skyr

  • 1 tsk tomatpure

  • 1 tsk sød chilisauce

  • Salt, peber

  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Klargør grøntsagerne: hjertesalaten strimles fint, mens agurk og mango skæres i små tern. Avocadoen halveres og blendes til mos sammen med citronsaft og salt og peber.
  • Rør dressingen sammen.
  • Læg hjertesalat i bunden af portionsglassene, derefter rejer, mango, agurk og en skefuld avocadomos i lag. Slut af med dressingen på toppen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*