3. december: en alternativ julesmåkage med smag af kaffe og mandler

Her på den tredje dag i december og 1. søndag i advent får du et alternativt bud på en småkage, der passer til juletiden. Nemlig en småkage med kaffe og mandler. Opskriften på denne julesmåkage er enkel, men smagen er storslået. Jeg har blandt andet serveret dem for vores venner aka Fruen og Kokken, der var ret begejstrede for dem – og se, det er interessant, fordi de ikke drikker kaffe, men kaffesmagen er også kun tilstede uden at være stærk eller markant.
De bliver helt sikkert en del af mit julesmåkage-repertoire. Det tæller bestemt ikke ned, at de ovenikøbet er lette at lave.

Opskrift – julesmåkage med kaffe og mandler

Ca. 40 stk. svarende til 1-2 plader.
Tidsforbrug: 45 minutters arbejdstid og 1/2 times hviletid.
Sværhedsgrad: lette at lave, lette at spise
Ingredienser:

  • 50 g mandler
  • 1 spsk nescafé
  • 100 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 90 g koldt smør
  • Evt 1-2 tsk vand

Hak mandlerne i en minihakker, så der stadig er stykker – dvs ikke mel. Bland mandlerne med flormelis, nescafé og mel. Skær smørret i små stykker og nulr det ind i de tørre ingredienser, så det bliver som groft havregryn i konsistens. Saml dejen sammen evt. med lidt vand – men det kan godt lade sig gøre uden.

Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 4 cm. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i fryseren i en halv times tid. Og her kan dejen i øvrigt fint være i længere tid, så skal den bare tages ud, lidt før den skal bages.

Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skær rullen ud i tynde skiver, ca. 2 mm tykke. Læg dem på bagepladen og bag dem i ca. 8-10 minutter. Afkøl dem på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse. Så længe det varer, for de er lige så lette at spise, som de er at lave.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*