Kantareller på vinderkurs

Kantareller på vinderkurs

Inspirationskilden til denne ret var septembers komme og dermed starten på efterårsmånederne. Efter en sommer med alt for lidt sommer frygter jeg, at vi får et efterår med alt for meget efterår. Men efterår er også startskuddet for svampe og især kantareller. Til denne ret har jeg brugt kantareller, der giver en god, markant smag.

Når gemalen efter to mundfulde af en ny ret spørger, om jeg har taget billede af den, så ved jeg, at jeg har ramt en vinderret. Et hit som jeg vil servere igen og igen – også for gæster, for denne ret egner sig til såvel forret som hovedret. At den så er så let at lave, at selv den mest køkkenforskrækkede vil få et godt resultat, jamen, det er jo bare et plus.

Hovedret 2 personer eller forret til 4

Tilberedningstid: 25 minutter

Ingredienser

  • 175 g perlebyg
  • 1 løg
  • Jomfruolivenolie
  • 200 g kantareller
  • ½ dl hvidvin (kan erstattes af vand)
  • 50 g frisk babyspinat (½ pose)
  • Salt, peber (evt. citronpeber)

Kog perlebyggen efter anvisning på pakken. Snit løget fint og rengør kantarellerne – det er bedst at børste dem af, og lad dem endelig undgå kontakt med vand, som udvander smagen. Skyl babyspinaten og lad den dryppe af.

Svits løget i en sauterpande med lidt olivenolie ved medium varme i et par minutter. Tilsæt derefter kantarellerne og lad dem stege i yderligere et par minutter, til de har fået lidt farve.

Tilsæt herefter hvidvin, lad det koge op. Til sidst vendes babyspinaten i, den skal bare lige have varmen og falde sammen. Smages til med salt og peber.

Hæld vandet fra perlebyggen, hæld perlebyggen i et fad med kantareller og babyspinat ovenpå. Serveres straks.

No Comments

  1. Pingback: Tøse-fødselsdagsaften « sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*