Julebrownie med kanel og bergamotte

Der findes rigtig mange opskrifter på brownies – de mørke chokoladetunge, de lyse blondies, de lette næsten som chokoladekage – og så er der alle smagsvarianterne med og uden appelsin, nødder etc. Denne her variant er en juleudgave, en julebrownie med kanel og bergamotte. Hvis man ønsker mere jul, ja så er det bare at tilsætte ekstra kanel. Men jeg kan godt lide, at smagen af kanel er lidt diskret. 

Jeg har serveret den alene som en del af mit fødselsdagskagebord – og sammen med min juleis. Begge dele fungerer rigtig fint. Sådan en julebrownie med kanel og bergamotte er derfor et godt bud på en kage til juledagene, når man ikke orker mere konfekt og marcipan. Det punkt kan man faktisk godt komme til…

Det kan godt være en udfordring at skaffe bergamotte, det er ikke sådan en citrusfrugt, man finder i ethvert supermarked, men tjek grønthandleren, evt online. Og går det helt galt, så prøv med appelsin i stedet for. Smagen bliver noget anderledes, men kanel og appelsin går nu også godt sammen.      

PS. Skal du bare have en helt almindelig brownie, så prøv min brownie med lys chokolade. Den ligger nemlig ikke så tungt i maven.

Detaljer

Hvor mange?

1 form på 27 x 27 cm

Arbejdstid?

30 minutter

Bagetid?

40 minutter

Hvor let?

Meget enkel

Ingredienser

  • 260 g rørsukker

  • 3 æg

  • 175 g smør

  • 50 g mørk chokolade

  • 200 g hvedemel, gerne kagehvedemel

  • 85 g kakao

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk kanel

  • Saft og revet skal af 1 bergamotte eller appelsin

  • 20 g pistaciekerner

  • 80 g valnøddekerner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Læg bagepapir i en form på ca. 27 x 27 cm.
  • Hak pistaciekerner og valnødder groft. Smelt smør og chokolade sammen i en kasserolle ved lav varme.
  • Pisk rørsukker og æg sammen, så det bliver fint skummende. Tilsæt den smeltede smør og chokolade ad et par gange. Pisk imellem. Tilsæt så saft og revet skal af bergamotten.
  • Bland alle de tørre ingredienser – hold lidt af nødderne tilbage til pynt. Vend blandingen i dejen med let hånd.
  • Hæld dejen i formen og pynt af med de sidste hakkede nødder. Bages ved 150 grader varmluft i ca. 40 minutter. Tjek, at kagen er gennembagt med en gaffel – hænger der dej ved, skal den have lidt længere. Afkøles og nydes alene eller til fx is.  

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*