abad dom bueno rosado

Abad dom Bueno Rosado – rosé med syre og bær

Forrygende syre var faktisk min allerførste tanke, da jeg smagte på denne rosé fra Bodega del Abad. Og den skæggede supplerede med, at der var masser af bær. Læs mere nedenfor om Abad dom Bueno Rosado 2022, som jeg blev særdeles positivt overrasket over.

Jeg ved det – jeg fortæller tit om det nordvestlige hjørne af Spanien. Både her på bloggen og i virkelighedens verden. Denne gang er vi tilbage i området, nærmere bestemt i Bierzo på en lille vingård, Bodega del Abad. Her produceres vin på Mencia og Godello. Det er druer, som vi ikke kender så meget herhjemme, hvilket i min verden er virkelig ærgerligt.

Rosévin er ofte noget sødt stads, sådan lidt tøset på en ret uheldig måde. Det gælder bestemt ikke denne rosé, som har en helt forrygende syre sammen med en generøs mængde bær. Jeg var overrasket, men det er intet mod den skæggede. Han er – som mange andre mænd – dybt skeptisk over for rosé, for er det ikke bare noget tøsevin. Men efter at have smagt den første mundfuld så han meget undrende på glasset med Abad dom Bueno Rosado, så smagte han igen, blev lidt stille og smilede.

Jeg har ladet mig fortælle på et tidspunkt, at når det gælder rosé, og man ikke er fan af blomsterduft og -smag i sin vin, skal man gå efter de lyse roséer. Det passer så perfekt her. Farven er nærmest lys laksefarvet, og vinen hverken dufter eller smager af blomster.

Vin fra et barsk miljø

Vinen er produceret udelukkende på mencia druen fra vinstokke, der har stået de seneste 35 år i 650 meters højde. Det endda i et klima, der kan være en lidt barsk affære. Nok er mencia måske ikke så kendt i Danmark, men den er altså ikke ny som sådan. Mencia har efter sigende været på egnen, siden romerne bragte den med sig – og det er jo en hel del år siden…

Mencia er generelt kendt for at være fyldig og med god bærfrugt. Det passer også på denne rosé, men jeg synes også, at den er ret livlig. Det er lidt legesyge over den – på den allermest positive måde. Drik den til de lette sommerretter, der kommer på bordet netop nu. Vær obs på syren, og sæt den hellere til mad med lidt syre end til noget, der er for sødt eller fedt.   

Tøsevenlig pris

Måske fordi rosévin er sådan lidt tøset, skal prisen også være ret tøsevenlig. Sådan passende til et glas terrassevin. Denne her ligger nok prismæssigt i overkanten over, hvad mange vil opfatte som en vin på terrassen på en varm sommerdag. Jeg kan kun opfordre til, at man bruger pengene på den, for man får så meget mere end det, som den skæggede (og jeg selv) forventede (eller frygtede): Det her er på ingen måde en marmelade-vin. 135 kr pr. flaske.

Tjek den ud her.

Lige nu er den udsolgt her – men mon ikke den kommer tilbage på hylderne igen. Vi krydser fingrene.

Vinsmag-logo

Disclaimer: Jeg er ikke vinnørd, og jeg ved heller ikke særlig meget om vin. Men jeg ved, når jeg rammer en vin, som med den rette balance mellem syre, sødme og fylde får englene til at synge. Eller modsat når en vin får munden til at snerpe sammen a la hønserøv og sende humøret på nedtur. Det er de oplevelser, som jeg forsøger at formidle i mine små vinanmeldelser. Ingen vine er sponsoreret eller på anden måde betalt af leverandører – de er købt og betalt af egne midler.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

abad dom bueno rosado

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*