rabarberkage med kokos og hvid chokolade

Rabarberkage med kokos og hvid chokolade

Det her er den perfekte kage, når man ikke vil jonglere med mousser og cremer, men bare gerne vil bage en kage, der smager godt, er let at transportere og måske endda er allerbedst dagen derpå. Det er en helt enkel rabarberkage med kokos og hvid chokolade. Kokos klæder nemlig kagedejen rigtig godt, fordi kokos giver sødme og lidt modstand, når man tygger. Og hvid chokolade og rabarber er bare et himmelsk match.

Hvorfor er det så lige, at kokos og hvid chokolade er et så eminent godt match til rabarber. Ud over at de passer godt sammen i farverne? Ja, det skyldes selvfølgelig, at rabarber er meget syrlige, hvilket både kokos og chokolade spiller godt op imod med masser af sødme. Og endelig har hvid chokolade også en nærmest lidt fed smag, som er godt i forhold til syren. Jeg har også kommet stødt ingefær i kagen, som understøtter rabarberen ved at smage skarpt.    

Rabarberkage med kokos og hvid chokolade = Perfekt kollegakage

Hvis man strammer sig an, kan man bikse kagen sammen på 20 minutter. Derefter skal den bare i ovnen i 40-50 minutter, hvor du imens kan lakere negle, drikke GT’ere eller hvad du nu normalt fordriver tiden med, mens du utålmodigt venter på, at ovnen gør sit arbejde.

Når kagen er færdigbagt, tager den bestemt ikke skade af at stå til næste dag, før man skærer i den. Jeg synes faktisk, at den er bedst dagen derpå, så den har fået tid til at samle sig. Og det er jo perfekt, hvis kagen skal med til kollegerne på jobbet, ikke mindst fordi den også er ret let at transportere – her skal man jo ikke tænke på, om pynten bliver siddende.  

Rabarber i sæson

Rabarbersæsonen går fra det tidlige forår til slutningen af juni. Derefter skal de røde stængler have ldit fred til at få ny energi, og er man heldig, kan man være med på en ny omgang rabarber i august måned. Der findes mange forskellige slags rabarber, og jeg tror egentlig, at de fleste går fint til en kage som denne. Det må selvfølgelig gerne være rabarber, der har meget røde stængler, for rabarberstykkerne inde i kagen er jo det eneste, der gør, at man kan se, hvilken type kage det er.

Har man ikke selv rabarber i haven, plejer det at være ret let at fremskaffe dem. De står i rigtig mange haver, og ofte er de lidt upåagtede hos haveejere. Så spørg naboen eller kollegaen, om de kan undvære nogle stængler. Det kan de fleste uden problemer. Ellers er flere og flere supermarkeder begyndt at have dem i grøntsagsafdelingen – og det også uden for den mere eller mindre officielle sæson.  

Selv har jeg i år rabarber i et højbed, og det har været ret sjovt at følge dem fra spæde skud til fine stængler. Jeg nænnede næsten ikke at spise dem… Men altså, hvis man ikke spiser dem, hvorfor så trippe utålmodigt rundt, indtil de er klar til at høste?

Sådan kan rabarber også bruges

Rabarber går fint i både det søde og det salte køkken, ligesom rabarber også kan laves til saft. Det er ret let at lave, og selv om det selvfølgelig er oplagt at hælde den færdige saft på børn, så er rabarbersaft lige til en rabarberdrink med vodka.

Rabarberkage med kokos og hvid chokolade

Opskrift af Susanne PaghMåltid DessertType KageSværhedsgrad Let
Hvor mange?

8

personer
Arbejdstid?

20

minutter
Bagetid

45

minutter
I alt?

1

time 

5

minutter

Den bedste rabarberkage – hurtig og let

Ingredienser

  • 250 g sukker

  • 200 g smør

  • 3 æg

  • 125 g kokosmel

  • 150 g hvedemel

  • 1½ tsk bagepulver

  • 1 tsk std ingefær 50 g hvid chokolade – 400 g rabarber (renset vægt)

  • 50 g hvid chokolade

  • 400 g rabarber (renset vægt)

  • Tilbehør
  • Springform 24 cm

  • Oliespray eller lidt smør til at smøre formen med

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive lidt blødt. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør siderne med lidt smør eller oliespray. Hak den hvide chokolade.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Mål 250 g sukker af i en skål. Skær rabarberstænglerne i stykker af ca 1-2 cm. Læg dem i en anden skål og vend dem med 1-2 spsk af sukkeret.
  • Pisk resten af sukkeret med smørret. Tilsæt 1 æg ad gangen, mens der piskes godt imellem hvert æg.
  • Bland hvedemel med bagepulver og den stødte ingefær. Vend nu først kokosmel og derefter melblandingen i dejen.
  • Hæld dejen i springformen. Fordel rabarberstykkerne og den hakkede chokolade over dejen.
  • Bag kagen i ca. 40-50 minutter ved 190 grader varmluft. Mærk efter med en gaffel, om den er helt gennembagt. Hvis der hænger dej ved, skal den have lidt mere.
  • Når kagen er færdigbagt, afkøles den helt – og gerne til næste dag.

Bemærk

  • Når du vender rabarberstykkerne i sukker, falder de ikke til bunds i kagen.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

rabarberkage med kokos og hvid chokolade

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*