skt hans menu uden grill

Skt Hans menu uden grill

Tørken har ramt Danmark og det lige før Skt Hans. Med andre ord er det sandsynligt, at vi kommer til at holde Skt Hans uden bål – og uden grill. Det kalder med andre ord på en Skt Hans menu uden grill. Uden grillede bøffer, grillede skumfiduser og alt det andet, der kan komme på grillen, i hvert fald på kulgrillen. Det behøver nu ikke være den store katastrofe, for der er masser af muligheder for at lave en lækker sommermenu også uden at tænde grillen.

Forret – en gammel kending, der går agurk

Som faste læsere vil vide, er den skæggede her i huset meget glad for suppe. Også om sommeren især når jeg finder en af de kolde supper frem. Det kunne være en suppe baseret på tomater, en gazpacho, men til denne menu vælger jeg en agurkesuppe, der også er for stærke mænd, som jeg plejer at sige. Det er nemlig en gammel kending her på bloggen, som jeg har lavet i flere udgaver. Denne her er med chili, så den bliver stærkere, mens den trækker på køl. Så vent med at smage den til indtil servering.

agurkesuppe der også er for stærke mænd

Hovedret i fisk

I stedet for at tænde grillen kan du fyre op under panden. Læg en fladfisk på den varme pande, fx en skærising, sammen med generøse mængder smør. Det smager virkelig godt. Serverer du fisken med asparges, der lige er vendt på panden med lidt citronsaft, og nye kartofler, kan du næsten smage sommeren. Her er det en meunierestegt skærising, men du kan sagtens vælge andre fladfisk. Spørg fiskehandleren, hvad han selv ville vælge lige nu.

meunierestegt skærising

Dessert med jordbær

Jeg forbinder ubetinget dansk sommer og danske jordbær. Det skal nemlig være danske bær, for de har virkelig meget smag. Her bliver de serveret i en let dessert, som er af engelsk oprindelse, nemlig en eton mess med jordbær, flødeskum og marengs. Virkelig enkel og let at gå til.

eton mess med jordbær

Tidsplan og tips

  • Ugen før:
    • Bag marengstoppene til desserten. Opbevar dem i en kagedåse, indtil du skal anvende dem.
  • Samme dag:
    • Suppen kan du sagtens lave tidligere på dagen. Husk blot, at den trækker smag, så smag den først endeligt til lige før servering.
  • Om aftenen:
    • Fisken skal tilberedes lige før servering, men hverken asparges eller kartofler er noget, der tager lang tid at gøre klar. Nye kartofler kræver kun lige, at du skrubber dem. De hvide asparges skal blot skrælles tyndt og på panden, mens du steger fisken på en anden pande.
    • Desserten er endnu lettere. Det er bare at skære jordbær i stykker, piske fløde og samle det hele lidt rodet sammen med knust marengs, præcis som navnet siger.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*