Afrikansk-dansk efterår – victoria bars med svampe og spinat

Hovedret 2 personer

Der er kommet en ny fiskehandler til byen. Og det lover godt. Resultatet af første besøg var en rigtig god kundeservice, victoria bars og deres egen hjemmelavede fiskefars. Det er første gang, jeg har prøvet at tilberede victoria bars, men det er ganske enkelt – især når de som her leveres fileteret. Victoria bars vokser op i Kenya, førend de ender deres liv på diverse middagsborde, deraf det afrikanske i dagens ret. I sig selv er det ikke en fisk, der smager af meget, så husk at give den godt med salt og peber… I øvrigt siges de at have verdens største indhold af Omega-3.

Victoria bars med spinat og champignons

Tilberedningstid 45 minutter, heraf ca. 15 minutter i ovnen.

Ingredienser

  • ½ løg
  • 100 g markchampignons
  • 50 g frisk spinat
  • Olivenolie
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
  • Salt, peber
  • 225 g victoria bars
  • 25 g rasp
  • 25 g revet ost
  • 500 g små kartofler

Start med at tænde ovnen på 180 g (varmluft).

Rengør kartoflerne. Snit løget fint og rengør champignons. Sæt derefter en pande over på medium varme, tilsæt olivenolie. Svits løg og champignons et par minutter. Tilsæt herefter spinaten, den skal bare lige falde sammen. Hæld fløden over og lad den koge op, smag til med salt og peber. Hæld blandingen op i et ovnfast fad, læg fisken skåret i fire aflange stykker ovenpå. Lav en blanding af rasp, revet ost samt godt med salt og peber og læg den over de fire stykker fisk.

Bages i ca. 15 minutter – og serveres med nykogte kartofler.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*