Efterårstærte med svampe og spinat

Tærter er bare en smart opfindelse, for de kan fyldes med lige det, man har lyst til. Denne udgave er en rigtig efterårstærte med svampe og spinat. Jeg anvender stort set aldrig de almindelige hvide champignons, men i stedet markchampignons, a.k.a. brune champignons – de har nemlig smag.

Efterårstærte med svampe og spinat

Hovedret 2 personer

Tilberedningstid 1 time, heraf 20-30 minutter i ovnen

Ingredienser

Tærtedej

  • 225 g hvedemel, heraf kan ca. 50-75 g erstattes af fx rugmel, der giver en mere rustik tærtebund
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør eller kærgården
  • 1 dl koldt vand

Fyld

  • 200 g markchampignons
  • 150 g spinat fra frost
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g revet ost
  • ½ tsk chiliflager
  • Salt, peber

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft). Smør en tærteform på ca. 26-28 cm i diameter.

Hæld melet i en skål sammen med saltet, bland det rundt. Tilsæt smørret i små stykker og smuldr det i melet. Herefter samles dejen med vandet, der tilsættes lidt efter lidt. Nogen foretrækker at rulle dejen ud – jeg er mere til den enkle løsning: at presse dejen ud i tærteformen. Det giver også mindre opvask…

Nu skal tærtebunden forbages i 10 minutter.

Imens tilberedes fyldet. Rengør champignonerne. Varm olien op i en sautepande eller en tykbundet gryde, ca. mediumvarme. Svits champignonerne et par minutter og tilsæt derefter spinaten direkte fra frost. Når spinaten er varm, smages til med chili, salt og peber.

Æggemassen laves ved at piske 3 æg let sammen med mælken.

Tag tærtebunden ud af ovnen. Fordel fyldet på bunden, hæld æggemassen over og slut af med at drysse med lidt revet ost. Tilbage i ovnen med kalorius i ca. 20-30 minutter – hold øje med den, der kan være stor forskel på ovne, og pludselig kan sådan en tærte få meget farve på kort tid.

Serveres med salat efter eget valg, fx med tomat , peberfrugt og hvid ost..

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*