bagt blomkålssuppe

Bagt blomkålssuppe med hasselnødder

Egentlig havde jeg skudt de varme supper til hjørne, nu vi for længst er gået ind i april måned. Dermed nåede en ellers ret vellykket bagt blomkålssuppe ikke på bloggen i første omgang. Men vejret er slået om fra det milde til det kolde og blæsende. Det vidner morgenens løbetur om – det var i sandhed en kølig og blæsende tur.  

I disse dage foretrækker jeg at løbe alene og gerne om morgenen. Alene fordi det er min halve time helt alene. Ikke fordi jeg har noget imod den skæggedes selskab, men vi har været i semi-isolation her på matriklen i over en måned nu. Det er i vores verden meget lang tid, og så kan man godt få behov for lidt tid alene. Løbeturene foregår derfor alene, og som nævnt foretrækker jeg også at løbe om morgenen. Jeg nyder virkelig stilheden om morgenen – der hvor jeg kun hører fuglefløjt, lyden af mine skridt i skovbunden – og så min mere eller mindre tunge vejrtrækning for at være ærlig. Siden corona-isolationen indtrådte, har jeg desuden genindført badning efter løb. Her er der vel at mærke tale om den badning, der finder sted i fjorden nedenfor. Jeg har holdt en pause hen over vinteren, eller rettere efter at vi kom hjem fra ferie i december, men det er skønt at være startet igen. Koldt, men skønt.  

Varmen indefra med bagt blomkålssuppe 

Efter en løbetur og så et hop i fjorden kan det være rart at se frem til en virkelig varm aftensmad. Derfor fandt jeg denne her opskrift på bagt blomkålssuppe frem, som jeg har lavet adskillige gange. Smagen bliver meget mild, når blomkålen er bagt. Det samme gør sig gældende for hvidløgsfeddene, der bliver meget cremede og næsten nøddeagtige i smagen. Det passer også fint sammen med toppingen, der her består af ristede hasselnøddekerner og rugbrødscroutoner.  

Lidt luksus 

Hvis du vil gøre suppen ekstra lækker, så runder du den med lidt fløde – piskefløde eller madlavningsfløde efter behag og kaloriebehov. Toppingen kan selvfølgelig også varieres, og jeg kunne sagtens forestille mig, at suppen i stedet blev serveret med lynristede tigerrejer…  

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

1 time

Hvor svært?

Gennemsnitlig

Ingredienser

  • ½ blomkål

  • 2 fed hvidløg med skal

  • 2 + 1 spsk olivenolie

  • 0,7 l grøntsagsbouillon (vand + Herbamare)

  • 1 porre

  • Timian, frisk eller tørret

  • Salt, peber

  • 1 spsk æblecidereddike

  • Topping
  • 1 håndfuld hasselnødder

  • 2 skiver rugbrød

  • Olivenolie

  • Salt

Sådan gør du

  • Suppe
  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Del blomkålen i små buketter og bred dem ud på bagepapiret. Læg de to fed hvidløg ved (med skal). Vend med olivenolie samt lidt timian og salt. Bages i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil blomkålsbuketterne er gennembagte og hvidløgsfeddene helt bløde.
  • Skær imens porren i skiver, gem lidt til pynt. Varm olivenolie i en gryde og svits porreskiverne let. Tilsæt de bagte blomkålsbuketter sammen med hvidløgsfeddene (uden skal – de er lige til at presse ud). Lad det svitse let i et par minutter. Tilsæt så grøntsagsbouillon og lad det simrekoge i ca. 15 minutter.
  • Topping
  • Mens suppen simrer sammen, ristes hasselnøddekernerne på en tør pande i ca. 5 minutter. Herefter afkøles de og skallerne gnides af. Hakkes groft.
  • Hæld lidt olivenolie på den varme pande. Skær rugbrødsskiverne i små tern og rist dem på panden, indtil de bliver sprøde. Giv rugbrødscroutonerne et solidt vrid salt og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  • Suppe, fortsat
  • Blend suppen med en stavblender, indtil den er helt glat. Suppler evt med lidt mere grøntsagsbouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med æblecidereddike, timian, salt og peber.
  • Serveres med hakkede hasselnøddekerner, rugbrødscroutoner og lidt porreskiver.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

2 Kommentarer

  1. Lige som dig nyder jeg de skønne morgenstunder i disse tider. Jeg løber ikke, men står op kl. 06.30 og går 7 km. Det er en fantastisk start på dagen og så er man så heldig, man må have stien helt for sig selv på dette tidspunkt (hvis man ser bort fra rådyr og fasaner). Jeg har oftest selskab af ‘den skaldede’ 😉 men jeg elsker også at gå helt alene. Det er sådan helt meditativt ❤️ Badet i fjorden lyder helt fantastisk! Har besluttet mig at prøve den en gang før jeg dør (jeg er den største ‘badkruka’ ever!) Og blomkålssuppen skal da helt sikkert prøves!

    • Susanne

      Hej Malin, rådyr og fasaner er så velkomne på morgenturen – selv om jeg får dårlig samvittighed, når de bliver forskrækkede og stikker af. Det er jo deres område, vi invaderer. Jeg kan varmt anbefale, at du tager mod til dig og prøver en tur i fjorden, for det er virkelig dejligt. Bedst når kroppen er rigtig varm som efter en løbetur (eller en sauna), så er man klar til resten af dagen 😉 God fornøjelse med suppen! Hilsen Susanne

Kom med en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*