Brownie-is med kaffe

Ikke min største succes hos den skæggede. Men nu lægger jeg alligevel opskriften på brownie-is ud og hører gerne kommentarer… der er jo ingen, der siger, at den skæggede har ret i alt 😉

Ideen bag isen var, at en god brownie kræver ikke ret meget andet end en god kop kaffe og så måske et lille glas velsmagende rom til. Det forsøgte jeg at forene i denne is med stykker af brownie og stærk kaffe. 
Billedet her er mildest talt elendigt, men jeg håber, at man alligevel kan få et indtryk af isen.

Opskrift – brownie-is

Portion til 6 personer
Tidsforbrug: max en halv times arbejde plus fem timers tålmodighed, mens isen er i fryseren.
Ingredienser:

  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 3 + 1 spsk sukker
  • 3 dl flødefraiche 30%

Fyld:

  • 75 g brownie – rest fra fryseren
  • 2 spsk stærk nescafé (lavet af 4 tsk nescafé og 2 spsk vand)
  • 2 spsk rom eller anden spiritus

Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk sukker og giv den et par omgange mere med piskeren. Pisk herefter flødefraiche i en ny skål. Den bliver ikke som stiftpisket flødeskum, men mere blød i det, og det er helt fint. Tag den tredje skål og pisk sukker og æggeblommer længe og intenst, så æggesnapsen bliver næsten helt hvid.

Tilbered nu fyldet: lav en stærk nescafé af 4 tsk nescafé og 2 spsk vand (gerne koldt, det er ligemeget for smagen). Skær brownien i mindre stykker.

Tilsæt fyldet til æggesnapsen, rør det rundt et par gange, så det bliver godt fordelt. Vend flødefraiche forsigtigt i, og slut af med at vende de stiftpiskede æggehvider i med let hånd. Hældes i passende beholder og fryses. 
Afvent reaktion… 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*