Cantuccini ala nutella – med hasselnødder og mælkechokolade

De her cantuccini lavede jeg en dag, hvor sommeren gik mig lidt på… eller rettere manglen på sommer. De skulle ikke være vinterlige eller minde om juletiden. Derimod ville jeg gerne have, at de blev mere en knasende småkage med nødder uden at være en cookie. Det synes jeg faktisk, at jeg opnåede med de her cantuccini ala nutella, der med hasselnødder og mælkechokolade har en blid og børnevenlig smag.

Lidt mere voksne cantuccinier får du med de her cantuccini med smag af kaffe.

Opskrift – cantuccini ala nutella

Der bliver 35-40 stk af portionen her.

Tidsforbrug: en times tid.

Sværhedsgrad: middel til let.

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g rørsukker
  • 60 g hasselnødder, hele
  • 50 g mælkechokolade, grofthakket
  • 1/2 citron, revet skal
  • 3 æg

Tænd ovnen på 170 g varmluft.

Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt hasselnødder, revet citronskal og grofthakket chokolade. Saml dejen med æggene. Dejen kan godt være lidt snasket at samle, men sådan skal den være – lidt klistret. Og lad endelig være med at ælte den for meget, den skal bare samles.

Rul eller form dejen til to stænger på bagepapiret, ca. 7 cm brede og 1 cm høje. Bages i ca. 20-25 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vent et minut eller to, så den værste varme er dampet af. Skær stængerne ud i stykker ca. 1 cm brede. Stil småkagerne på højkant på pladen, og ind i ovnen med den igen, denne gang ca. 10-12 minutter, indtil småkagerne er tørret tilstrækkeligt.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*