Cookies med pekannødder og rosiner

“De smager godt,” sagde den skæggede med krummer i skægget, da han prøvesmagte dagens cookies med pekannødder og rosiner. Og jeg giver ham ret. De smager ganske enkelt godt. Ingefæren smager ikke igennem, men giver blot antydningen af skarphed i det søde, og pekannødderne er bare velsmagende. Andre nødder og tørrede frugter kan selvfølgelig anvendes.

Jeg bagte en enkelt pladefuld, dvs. 20 stk, men der bliver dej til ca. 50. Resten af dejen er lagt i fryseren til en anden dag, hvor behovet for friskbagte småkager trænger sig på.

Opskrift – cookies med pekannødder og rosiner

Tidsforbrug: I reel arbejdstid ikke meget over 1/2 time. Men læg dertil, at dejen skal have hviletid i køleskabet på min. 1 time. 
Ingredienser:

  • 175 hvedemel
  • 85 g havregryn
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 175 g sukker 
  • 125 g smør
  • 75 g rosiner
  • 50 g pekannødder
  • 1 stort æg

Bræk pekannødderne i mindre stykker – du kan også hakke dem, men de større stykker smager nu godt 😉

Bland mel, havregryn, sukker, bagepulver og ingefær i en skål. Tilsæt det kolde smør i små stykker og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Når det er blevet til en smuldret blanding, tilsættes pekannødderne i mindre stykker og rosinerne. Saml dejen med ægget.

Del dejen op i to portioner og rul en rulle af hver, ca 4-5 cm i diameter. Pak dem ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst en time. Du kan også vælge at fryse dem, hvis du først vil bage dine cookies senere.

Når du er klar til at bage, tænder du først ovnen på 160 grader varmluft. Skær så rullerne ud i cookies på 2-3 millimeters tykkelse, læg dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og lækre. De kan godt være lidt bløde endnu, men de bliver sprøde, når de køler af på en rist. Hvis de altså får lov til at køle af, før de bliver hapset af ivrige fingre. Opbevares derefter i maven eller i en kagedåse…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*