Dagens salat med rødbede, pære og gedeost

Når tilberedningen af dagens salat skal gå rigtig hurtig, fordi man 1. har trænet og er sulten og/eller 2. er kommet sent hjem og er sulten, så er der ikke tid til at bage, stege eller på anden måde brase. Det blev derfor til en omgang dagens salat med rødbede…

Det var nemlig både punkt 1 og 2, der var gældende for undertegnede. Derfor havde mad på bordet topprioritet, men jeg ville ikke gå ned på velsmag. Så dagens salat blev med grønkål (færdigsnittet), revne rødbeder plus anden delikat topping. Belært af gårsdagens salat huskede jeg valnøddekernerne med det samme.

“Dagens salat” er lidt et begreb, jeg har opfundet for mig selv. Ligesom der findes dagens ret, findes der i min verden også dagens salat. Og den kan være både let tilbehør og en egentlig middagssalat. Jeg har lavet rigtig mange forskellige udgaver af dagens salat. Hvor mange finder du ud af ved at søge på dagens salat.

Denne dagens salat med rødbede, pære og gedeost er ganske godt mættende, men uden at lægge sig som en lille kanonkugle i maven. Server den eventuelt med lidt godt brød til, så er du ganske godt kørende. Og mæt længe, hvilket jo også er ret vigtigt.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor svært?

Meget let

Ingredienser

  • 3-4 rødbeder, ca. 250-300 g

  • 3-4 stængler grønkål (eller tilsvarende mængde færdigsnittet)

  • 1 lille rødløg

  • 1-2 pærer

  • 1/2 rulle frisk, blød gedeost

  • 1 håndfuld valnøddekerner

  • Serveres med godt, groft brød

  • Dressing
  • 1 spsk hindbæreddike

  • 1 spsk akaciehonning

  • 2-3 spsk rapsolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Snit grønkålen fint, meget fint. Bland dressingen og massér den ind i den fintsnittede grønkål. Den må meget gerne trække et stykke tid – hvis du kan vente.
  • Skræl rødbederne og riv dem på det grove rivejern. Snit rødløget fint og skær pæren i tynde skiver. Bland rødbede og grønkål og ovenpå pære, rødløg, gedeost og valnøddekerner. Serveres med godt brød.
  • Bland rødbede og grønkål og ovenpå pære, rødløg, gedeost og valnøddekerner. Serveres med godt brød.

No Comments

  1. Pingback: Top 20 - Bloggernes bedste salater med gedeost - se listen her

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*