Så er det tid for dagens salat, som er i efterårsklæder med grønkål og rødbeder. Efteråret er fortsat mildt, og selv om jeg godt nok blev fulgt af en meget vedvarende regnbyge på dagens løbetur, var det slet ikke så slemt endda – jo, ret vådt var det, må jeg indrømme, men da temperaturen er i nærheden af komfortable 10 grader og vinden meget afslappet, så gik det fint.
Det afspejles i dagens salat, der ligeledes er ret afslappet og enkel i sit udtryk. En kombination af rødt, grønt og hvidt – ja, man fristes jo næsten til at tænke på jul med de farver. Men dér er vi altså ikke endnu – i julestemning. Så hvis vi nu holder os til efterår, er det nærliggende at bruge nogle af de mange svampe, man kan samle på det tidspunkt. Eller man kan bare købe dem i butik. For eksempel kan jeg anbefale en salat med rødbeder, kantareller og gedeost.
Da jeg tog billederne af salaten, havde jeg ikke fået valnøddekernerne på, men det var lige det, der manglede for at gøre salaten komplet, fandt jeg ud af. Giv også et stykke godt brød til denne dagens salat med rødbeder – så er mæthedsfornemmelsen garanteret.
Detaljer
2 personer
30-35 minutter
30-35 minutter
Meget let
Ingredienser
3-4 rødbeder, ca. 250-300 g
3-4 stængler grønkål – eller tilsvarende håndfulde, hvis man vælger den færdigsnittede udgave
1 lille rødløg
1 avocado
1/2 rulle frisk, blød gedeost
1 håndfuld blåbær
1 håndfuld valnøddekerner
Timian – tørret udgave
Salt, peber
Olivenolie til panden
Serveres med godt brød
- Dressing
1/2 citron, saft heraf
1 tsk akaciehonning
2-3 spsk rapsolie
Salt, peber
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver. Varm en pande op med lidt olivenolie. Sauter rødbedeskiverne ved medium varme i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Krydres med timian, salt og peber.
- Snit imens grønkålen fint, meget fint. Bland dressingen og massér den ind i den fintsnittede grønkål. Den må meget gerne trække et stykke tid. Snit rødløget fint og skær avocadoen i skiver.
- Placer rødbede, avocado, rødløg, blåbær, gedeost og valnøddekerner på grønkålen. Serveres med godt brød.
Pingback: Dagens salat med rødbede, pære og gedeost – Sundt for to
Pingback: Top 20 - Bloggernes bedste salater med gedeost - se listen her