Dagens sommermenu med fisk og brøndkarse

Måske dårligt nok en opskrift, men her er i hvert fald, hvad menuen stod på i går hjemme hos os. Lyssejfilet, der lige havde fået en tur på panden i olivenolie, krydret godt med salt og peber. Dertil nye, naturligvis danske kartofler og hvide asparges akkompagneret af en pestoagtig dressing lavet på brøndkarse. Det er ægte, dansk sommermad efter min mening – det må nemlig godt være ret enkelt, fordi råvarerne er så gode, at de kan stå alene. På den måde taler dagens sommermenu med fisk direkte ind i mit madhjerte, for jeg vil jo gerne kunne genkende råvarerne i den færdige anretning.

Opskrift – sommermenu med fisk og brøndkarse

Både den skæggede og jeg blev mætte – så her er til 2 personer.
Tidsforbrug: 1/2 time
Ingredienser:

  • 250 g lyssejfilet
  • 1/2 kg nye kartofler
  • 8 hvide asparges
  • 4 cocktailtomater
  • 1/2 rødløg
  • Salt, peber
  • Saft af 1/2 citron
  • Olivenolie til stegning

Brøndkarse-pesto/dressing:

  • 1 bøtte brøndkarse
  • 20 mandler
  • Saft af 1/2 citron
  • 1/2 dl oliven- eller rapsolie
  • Salt, peber

Start med brøndkarse-pesto/dressingen. Hak mandlerne i en minihakker og hæld dem op i et bæger sammen med brøndkarsen og citronsaften. Blend det sammen og tilsæt olien lidt efter lidt, indtil konsistensen er rigtig. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Klargør kartoflerne og sæt dem over og koge. Nye kartofler skal max have 10 minutter. Jeg har nogle gange haft held med kun at lade dem koge i fem minutter og så trække for resten af tiden.

Skær lyssejfileten i passende portionsstørrelser. Steg dem på en varm pande i lidt god olivenolie. Giv dem smag med salt og peber. De må endelig ikke stege for længe…

De hvide asparges skrælles, og enderne knækkes af. Kom dem på en varm pande med olivenolie sammen med cocktailtomaterne i kvarte og finthakket rødløg. Sauteres i 3-5 minutter, giv dem et vrid salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Det hele arrangeres i et fad, og lidt af brøndkarse-pestosagen dryppes over fisken, resten serveres til i en skål.
Velbekomme!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*