Det startede med, at jeg lige ville lave nogle kakaosnitter, bare fordi en småkage kan man jo altid spise. De blev gode, og så begyndte ideerne at boble. Man kunne jo bruge samme grundopskrift og så tilsætte ny smag… Som sagt, så gjort. Den nye smag blev til ingefær og citron, ikke den voldsomme, skarpe ingefær, men lidt mere blidt. Dermed bliver de omdøbt til ingefærsnitter med citron.
Hvis man vil have sine ingefærsnitter med citron helt crunchy og knasende sprøde, skal de have ca. 23 minutter i ovnen, ved 20 minutter bliver de lidt seje i midten. Uanset om du vælger det ene eller det andet, er de lette at gå til. Husk blot at tage smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt, inden du skal i gang med at bage. Så er du færdig med selve arbejdet på under et kvarter. Det er småkager efter mit temperament…
Ud over citron er der stødt ingefær i snitterne. Stødt ingefær er slet ikke så stærkt eller skarpt i smagen som frisk ingefær. Stødt ingefær er pulver lavet at ingefærroden. Det har en varmere smag, som passer rigtig godt i småkager.
Andre snitter
Hvis man nu i stedet faktisk gerne vil have kakaosnitter, så finder man en opskrift på den her. Det er en kakaosnitte, der også går under navnet en brownie-cookie.
Detaljer
30-40 stk
15 minutter
20-23 minutter
Ret simple
Ingredienser
75 g smør, der har stået på køkkenbordet en halv times tid
75 g sukker
50 g brun farin
4 spsk sirup, gerne mørk
2 tsk stødt ingefær
1 tsk natron
200 g hvedemel
1/2 citron, saft heraf
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå på køkkenbordet en halv times tid, så det bliver blødt. Imens kan du lave alt muligt andet.
- Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovnvarme.
- Bland det bløde smør med sukker, brun farin og sirup og rør det hurtigt sammen. Tilsæt ingefær, natron og hvedemel. Saml dejen med citronsaften med håndkraft.
- Del dejen i tre og rul dem til pølser, ca 3 cm i diameter. Læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade.
- Bages i 20 minutter ved 175 grader, alm. ovnvarme. De er stadig bløde, når de kommer ud af ovnen. Skær dem på skrå i 2 cm brede snitter, ca. 30-40 stk i alt afhængig af bredde selvfølgelig. Lad dem afkøle på pladen og læg dem i kagedåse, når de er helt kolde.