Weekendmenu på kanten af forår

Jeg håber så inderligt på, at denne uges snevejr var vinterens sidste krampetrækninger, og at det nu snart bliver foråret, der får magten udenfor. Og dermed vil jeg også gerne sige vinteren pænt farvel med en weekendmenu på kanten af forår. Menuen består af tre retter, der lige så vel kan laves i det tidlige efterår som nu i det tidlige forår.

Den varme salat med champignons, blåbær og parmesan toppet med æg serveres som forret. Det er en salat, der kom til verden, da jeg en dag havde mega travlt, men det behøver jo ikke at gå ud over velsmagen. Lav en halv portion, så passer det til forret.

Til hovedret skal vi have det, der var efterårets første græskarsuppe på bloggen. Langt fra den første græskarsuppe, jeg har lagt på bloggen. Helt sikkert heller ikke den sidste. For suppe er bare så skønt her i overgangene mellem årstiderne. Når vejret bider lidt fra sig, så giver suppen varmen. Som regel holder jeg en pause med græskarsupper efter nytår. Det skyldes vist mest vane. Men de er virkelig lette at have med at gøre, så de slutter vintersæsonen af her.

Desserten er en skøn æbletærte med blommer, som evt. kan serveres med vaniljeis eller flødeskum alt efter smag og behag. Jeg kan godt lide tanken om at anvende de sidste af efterårets mange æbler og være klar til en ny sæson.

Med de tre retter får man tilsammen en weekendmenu på kanten af forår. Eller af efterår.

Varm salat med champignons, blåbær og parmesan

Efterårets første – og vinterens sidste – græskarsuppe

Sensommertærte med æbler og blommer

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*