Smørrebrød til en pause i julemaden

Bordet i kontorets tekøkken på arbejde er heldigvis solidt bygget, for det er under stor belastning for tiden. Vores leverandører betænker os med spiselige gaver i form af alt fra morgenbrød over friskbagt kage til slik, konfekt og chokolade i mængder, der er potentielt mavepinefremkaldende, hvis man ikke styrer sine fingerbevægelser. Ligeledes har julefrokosterne med den fede mad stået i kø. Her midt i julemåneden er interessen for de søde sager, sild og frikadeller for nedadgående. Til gengæld er trangen til noget let og sundt stigende. Derfor er dagens ret smørrebrød.

Jeg tror, de fleste forbinder smørrebrød med masser af kødpålæg, men ikke her. Men netop smørrebrød er noget af det, jeg ofte skal svare på spørgsmål omkring, når jeg siger, at jeg ikke spiser kød. For hvad spiser jeg så til frokost? Det er nu ikke så svært – nemlig pålæg uden kød, hummus, æg, fisk etc.

Her er der tale om smørrebrød i form af en enkel sandwich med avocado, æg og ristet rugbrød. Det smager herregodt og tager ingen tid at trylle frem. Har du ikke lyst til spejlæg, så prøv med et smilende æg i stedet for.

Er du mere til en let salat, så prøv den her med frisk tun med æblesalsa. Det er en dejlig, frisk variation fra al den traditionelle mad, som julemåneden byder på.

Detaljer

Hvor mange?

1 person

Hvor lang arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor svært?

Meget, meget let

Ingredienser

  • 1 skive rugbrød

  • 1 håndfuld rucola

  • 1/2 avocado

  • 1 æg

  • 1 spsk aioli

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Det her er altså let. Rist rugbrødet og lav et spejlæg. Imens skæres avocadoen i smalle skiver.
  • Det ristede rugbrød skæres i to trekanter, der smøres med aioli. Fordel lidt rucola på den ene skive, derefter avocado og øverst spejlæg. Giv det godt med salt og peber.
  • Læg den anden halve skive rugbrød øverst. Spis!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*