Cantuccinier med pistaciekerner, mandler og hvid chokolade

Endnu en variation over kendt tema, denne gang cantuccinier, de her dobbeltbagte, italienske småkager som jeg er ret vild med. Ikke blot smager de godt, de er også nemme at lave – og gode til at få ryddet ud i småretter af chokolade og nødder. Så ren “stop madspild”… Derfor er det også blevet til cantuccinier med pistaciekerner, mandler og hvid chokolade. Så blev der ryddet op!

Vil du smage andre cantuccinier, så prøv denne cantuccini med smag af kaffe.



Opskrift – cantuccinier med pistaciekerner, mandler og hvid chokolade

Der bliver en 35-40 stykker af denne portion. 
Tilberedningstid: En lille times tid.
Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g rørsukker
  • 40 g pistaciekerner
  • 25 g mandler, hele og ikke smuttede (gør det let)
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 3 æg

Tænd ovnen på 170 g varmluft.

Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt pistaciekerner, mandler og grofthakket chokolade. Saml dejen med æggene. Dejen kan godt være lidt vanskelig at samle, men lad endelig være med at ælte den for meget, den skal være lidt klistret.

Rul dejen ud i to stænger på bagepapiret, ca. 7 cm brede og 1 cm høje. Bages i ca. 20-25 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vent et minut eller to, så den værste varme er dampet af. Skær stængerne ud i stykker ca. 1 cm brede. Stil småkagerne på højkant på pladen, og ind i ovnen med den igen, denne gang ca. 10-12 minutter.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*